BDSM voor beginners, hoe begin je?

Ook al kan BDSM vanaf geboorte door je aderen stromen, er is voor alles een begin en ieder begin kan lastig zijn. Bij de een verloopt alles op een natuurlijke manier, omdat je misschien al snel de juiste partnermatch te pakken hebt, bij de ander verloopt het proces wat moeizamer en is er wat meer “kunst en vliegwerk” nodig om de BDSM fantasie in de praktijk te beleven. Er zijn ook mensen waarbij de kwartjes pas op latere leeftijd vallen. En weet je, dat is allemaal prima. Volg vooral je eigen weg. Voor alle beginners, deze tips & tricks!

BDSM voor beginners, hoe begin je?

Disclaimer

Deze blog is geschreven vanuit het perspectief van een dominante dame en een onderdanige man, maar uiteraard gelden deze tips ook in een situatie van een dominante man en onderdanige vrouw en alle andere varianten. Om de blog echter goed leesbaar te houden, heb ik slechts voor één perspectief gekozen.

Maak het bespreekbaar

Als je bij jezelf BDSM gevoelens ontdekt en je hebt een partner, probeer het dan bespreekbaar te maken. Probeer te ontdekken hoe hij tegenover BDSM staat. Onbekend maakt onbemind en helaas hoor je in de media vaak alleen excessen waardoor er een schimmig en vertekend beeld kan ontstaan over BDSM. Maar BDSM draait niet alleen om pijn, overgave en vernedering, het is ook heel liefdevol, intens en opwindend. Het kán extreem zijn, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. BDSM is vooral een blauwdruk van jullie samen, samen bepalen jullie de weg naar – en de intensiteit van – jullie beleving.

Overval je partner liever niet door onaangekondigd ineens met een zweep voor hem te staan. De kans is groot dat dit niet in dank wordt afgenomen. Maar je kunt natuurlijk wel met je partner fantaseren over de dingen die jou kunnen opwinden. Een fantasie delen is nog heel vrij en veilig en wie weet, leiden dit soort gesprekken uiteindelijk tot de gewenste resultaten.

Ontdek met elkaar verschillende toys

Speeltjes kunnen op een speelse manier grenzen oprekken. Er zijn allerlei leuke, veilige en speelse BDSM beginnerssets te koop. Doorgaans vind je daarin (zachte) boeien, een speels zweepje, een blinddoek en een touw. Daarmee kun je de intimiteit met elkaar al een beetje spannender maken, zonder dat er extremiteiten bij komen. Je kunt beter een goede (maar wellicht langzame) start maken en met elkaar de weg belopen op zoek naar grenzen.

Respecteer elkaars grenzen

En met het zoeken naar grenzen heb je direct de meest belangrijke afspraak met elkaar te pakken. Respecteer altijd elkaars grenzen. Als één van de twee aangeeft niet verder te willen, dan heeft de ander dat te respecteren. Alles draait immers om vertrouwen. Het aangeven geldt overigens niet alleen voor de sub, maar net zo goed voor de dominant. Ook zij zal tegen grenzen kunnen aanlopen en ook dat is prima.

Om BDSM veilig en prettig te houden is het belangrijk, vooraf regels af te spreken. Bijvoorbeeld het gebruik van een stopwoord. Een codewoord – dat bij jullie beiden bekend is – en dat door jullie allebei kan worden gebruikt wanneer je tegen zo’n grens aanloopt. Zorg ervoor dat dit woord uniek is. “Stop” is bijvoorbeeld géén goed codewoord, omdat deze in de praktijk ook spontaan kan worden geroepen in the heat of the moment, zonder daadwerkelijk te willen stoppen. Aan te raden is een volstrekt ander woord te gebruiken zoals: een kleur, een dier, een willekeurig zelfstandig naamwoord of een getal. Het maakt niet uit, als het maar een woord is dat je heel bewust uitroept, zodat de beleving direct stopt.

Neem de tijd voor elkaar

BDSM leent zich niet voor een “vluggertje”. Het heeft tijd nodig om alles goed voor te bereiden. BDSM is intens en het is enorm belangrijk ook na afloop tijd voor elkaar te nemen en jullie emoties, gevoelens en ervaringen met elkaar te bespreken. Alleen op die manier kun je met elkaar verder komen.

Begin een beleving (of spel) rustig en opbouwend. Ik zou zelfs willen zeggen “hoe het zo simpel mogelijk”. Juist door kleine stapjes met elkaar te zetten, bouw je aan een stabiele basis om verder te bouwen. Hoe groter de stappen zijn die je neemt, hoe groter de kans dat één van de twee afhaakt en er zelfs een aversie ontstaat richting BDSM. En dat zou super jammer zijn, want BDSM kan juist jullie relatie versterken en jullie liefde voor elkaar vergroten.

Houd rekening met de intensiteit

Het ontnemen van zintuigen en/of opleggen van beperkingen, kan de intensiteit verhogen. Belangrijk dat je dit weet, voordat je je partner een blinddoek om bindt, zijn gehoor beperkt of bondage gebruikt. BDSM draait vooral om macht, het kruipen onder de huid van de ander. Door de partner te onthouden van bepaalde zintuigen (blinddoek, doppen in het oor) of bewegingsbeperkingen aan te brengen (bondage, boeien, spreidstang) beperk je hem, waardoor de kans groot is dat jij zijn geest begint te domineren. Door zijn afhankelijkheid, kan hij zich veel meer openstellen voor het moment en dus voor alles wat jij met hem doet en op die manier op gaan in het “niets”.

BDSM kan intens zijn

Een BDSM beleving kan behoorlijk intens zijn. Ik zei het hierboven al een keer, naspel en een goede nabespreking is ontzettend belangrijk. Voor jullie allebei. Gun je partner de kans om na een BDSM beleving bij te komen van de ervaring, even een moment van rust, het terugkomen op aarde, het letterlijke landen. Misschien hebben jullie dit allebei zelfs even nodig. Maar als dat is gebeurd, is het belangrijk dat jullie tijd nemen voor elkaar en praten over jullie beleving. Wat heeft het bij jullie losgemaakt? Hoe hebben jullie het ervaren? Wat waren de mooie of juist heftige momenten? Door met elkaar na afloop jullie ervaringen op een eerlijke manier te delen, is er groei mogelijk en zal de BDSM (en liefde) tussen jullie steeds intenser worden.

Geniet ervan!

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is BDSM?
BDSM termen en uitleg
Beginnen met BDSM
Het ABC voor de BDSM’er

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn