Erotic Power Exchange of EPE

Al eerder hebben we de term TPE (Total Power Exchange) besproken, maar er bestaat ook EPE, wat staat voor Erotic Power Exchange. Dit wordt ook wel eens RPE (Romantic Power Exchange) genoemd. EPE gaat wat minder ver dan TPE. Het beperkt zich tot de erotische kant, maar daardoor kan ook dynamischer zijn dan TPE. Bij TPE zit er weinig rek in. Totaal is immers alles, en kent dus geen beperkingen. EPE verwijst naar de volledige seksuele controle van de ene seksuele partner over de andere.

Erotic Power Exchange of EPE

Veelvoorkomend

Bij EPE zit er juist wel veel rek in. Er is niet één de baas, er kunnen zelfs verschillende machtsuitwisselingen plaatsvinden en vooraf kunnen er afspraken worden gemaakt. Dat is dus een wezenlijk verschil met TPE, waarbij er maar eentje aan de touwtjes trek. Het is daarom niet zo gek dat Erotic Power Exchange veel vaker voorkomt, dan TPE. De actieve partner bemoeit zich verder niet met het dagelijkse leven van de partner, hooguit mag hij op seksueel gebied beslissingen nemen.

De vorm die het aanneemt, hangt volledig af van de fantasieën, situatie en grenzen van de betrokken partners.  Jullie bepalen samen hoe het eruit moet zien. Het is jullie blauwdruk, jullie bepalen hoe het wordt.

Straf binnen EPE

Straf binnen EPE is veelal gerelateerd aan seksualiteit en erotiek. De beleving vindt daarom veelal binnen de muren van de slaapkamer plaats. Misschien gecombineerd met een spannend rollenspel. Omdat de macht kan wisselen is het belangrijk om met elkaar goede afspraken te maken. Bij TPE is dat natuurlijk totaal anders, daar is er maar eentje die bepaalt.

Meesteres Moriah

Meer informatie

TPE of Total Power Exchange
Wat betekent 24/7?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn