Spelen met het orgasme of hoogtepunt

Een ander woord voor orgasme is klaarkomen of hoogtepunt. Een orgasme krijg je als het gevolg van een opwinding door seksuele prikkels bij jezelf of door anderen. Tijdens het klaarkomen trekken de bekkenbodem spieren zich een aantal keren samen in combinatie met een wellustig gevoel in de genitaliën. Wanneer je deze spieren traint, kun je dit moment nog heftiger maken. Mannen komen doorgaans wat sneller klaar dan vrouwen, maar vrouwen zijn daarentegen weer wat sneller opgewonden. Best eerlijk verdeeld dus.

De (on)mogelijkheden van het orgasme

Spelen met het orgasme

Binnen de BDSM wordt er volop gespeeld met het orgasme. Bijvoorbeeld door:

  • Uitstellen/verbieden van een hoogtepunt
  • Ruined orgasm
  • Meerdere (forced) hoogtepunten
  • Milking
  • Kuisheidsgordel
  • Beloning

Uitstellen/verbieden hoogtepunt

Je kunt de opwinding perfect gebruiken om grenzen te verkennen en verder op te rekken. Geilheid (of eigenlijk alle hormonen die voor dit gevoel verantwoordelijk zijn) vormt een goede drijfveer. Pas hier wel een beetje mee op, want het is prima om grenzen te verkennen maar doe het wel met beleid. De opwinding kan namelijk ook overmoedig maken waarmee uiteindelijk iemand mentaal of fysiek (onbedoeld) kan worden beschadigd.

Wat is een ruined orgasm?

Het is een Engelse term waar eigenlijk nog niet een goede Nederlandse uitdrukking voor bestaat. Het betekent letterlijk een geruïneerd orgasme, ook wel als “losse flodder” omschreven. Er wordt wel geëjaculeerd maar zonder het intense plezier. Het spel wordt opgebouwd naar een hoogtepunt maar zonder echte climax. Dit kan gebeuren door te stimuleren tot het punt dat een orgasme onvermijdelijk is, en juist op dat moment te stoppen. Het lichaam heeft de ejaculatie al in gang gezet, maar het plezierige gevoel blijft achterwege omdat de stimulatie is gestopt. De opwinding is echter ook verdwenen en heeft veelal plaats gemaakt voor frustratie. Een behoorlijke mindfuck dus, waar je als dominant gebruik van kan maken.

Meerdere (forced) hoogtepunten

Voor een vrouwelijke sub bestaan er prachtige harnassen waar een magic wand in geplaatst kan worden waardoor een orgasme wordt afgedwongen. Zo’n eerste keer is heerlijk maar als je na het hoogtepunt, de magic wand niet verwijderd, wordt het vervolg een stuk minder grappig.

Uiteraard kun je bij mannen ook meerdere keren een orgasme afdwingen, en dat lijkt misschien fantastisch, maar het is écht niet grappig. Je kunt hiervoor een melkmachine gebruiken maar bijvoorbeeld ook een masturbator (of gewoon je handen).

Milking

Om de prostaat te kunnen melken, moet je de prostaatklier masseren. Deze klier wordt ook wel de mannelijke G-spot genoemd. Door deze plek te stimuleren kan de sub tot een ejaculatie komen. Je kunt hiervoor je vinger gebruiken (graag met korte nagels om het weefsel niet te beschadigen) maar er zijn ook speciale stimulators te koop.

De prostaat bevat verschillende zenuwen en is daarom zeer gevoelig. Hij is ongeveer zo groot als een walnoot of kastanje en bevindt zich onder de blaas, net voor de endeldarm (het laatste stukje voor de darm). Dit is zo’n 5 cm diep in de anus. Wanneer je een vinger in de anus steekt, voel je een verhoogd gebied van minimaal 2,5 cm. Sommige mannen lukt het door het stimuleren van deze plek, tot een orgasme te komen.

Kuisheidsgordel

Het dragen van een kuisheidsgordel voorkomt niet alleen de mogelijkheid tot een orgasme , als het goed is weerhoudt het ook het krijgen van een erectie. Althans, de erectie wordt ineens een stuk pijnlijker. Toch is een orgasme mét kuisheidsgordel niet volledig onmogelijk. Bijvoorbeeld bij metalen kooien is het mogelijk tussen de tralies een beetje “te rammelen” waardoor (met de juiste opwinding) het mogelijk is tot een orgasme te komen, terwijl de kuisheidsgordel nog gewoon wordt gedragen.

De beloning

Een orgasme als beloning in het vooruitzicht stellen, kan natuurlijk een prachtige drijfveer zijn om toch net dat kleine stapje verder te zetten in de intensiteit van de beleving. Een prima tool voor de dominant.

De intensiteit ná een orgasme

Het orgasme of eigenlijk de geilheid, kan een belangrijke rol spelen tijdens een BDSM beleving Dit heeft veelal te maken met de werking van bepaalde hormonen. Deze hormonen vormen de basis voor het kunnen ondergaan van pijnprikkels. Is er eenmaal een orgasme geweest, dan blijkt pijn ook weer gewoon pijn. De opwinding moet dan eerst weer toenemen, voordat er weer pijnprikkels geïncasseerd kunnen worden. Dit is dus een belangrijk gegeven voor de dominant waar hij/zij rekening mee kan houden. Zelfs de zachtste aanraking komt intenser binnen na een orgasme. Dus laat staan een zweepslag…

Meesteres Moriah

Meer informatie

Pijpen of afzuigen
Kun je iemand rimmen (anaal likken) zonder risico?
Is het nou BDSM, fetisj, kinky of gewoon seks?
Wat is vanilla of vanillaseks?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn