Review: Blij dat ik glij (met deze glijmiddelen)

Soms heb je wat hulpmiddelen nodig om iets te bereiken. Een glijmiddel bijvoorbeeld. Maar er zijn verschillende soorten glijmiddelen en ieder middel heeft een eigen functie. Vandaag gaan we er drie bespreken: het glijmiddel op waterbasis, het glijmiddel op siliconen basis en een verdovend fisting glijmiddel.

Blij dat ik glij (met deze glijmiddelen)

Waar gebruik je een glijmiddel voor?

Ja, om te glijden natuurlijk en niet alleen omdat een vrouw niet vochtig genoeg is, maar ook omdat – bijvoorbeeld – niet alle organen vocht aanmaken, zoals bij anale seks. En wat denk je bij gebruik van seksspeeltjes? Ook dan kan het gebruik van een glijmiddel handig zijn. Of als een extraatje bij fisting, daar kun je sowieso nooit genoeg glijmiddel bij gebruiken.

Glijmiddelen maken de seks nog beter en toegankelijker. Maar naast de seks kun je glijmiddel (de waterversie) bijvoorbeeld ook gebruiken om je latex te laten shinen!

Glijmiddel op waterbasis

Dit is de meest gebruikte variant die je ook voor de meeste dingen kunt gebruiken. Dit glijmiddel is perfect voor speeltjes, penetratie en orale seks. Het irriteert de vagina niet en is daarom perfect te gebruiken bij seksuele activiteiten met pik of toy.

Er is echter één nadeel aan dit glijmiddel, het droogt snel(ler dan de siliconenvariant) op. Je hebt dus meer nodig en vaak ook tussendoor. Glijmiddel op waterbasis kun je goed gebruiken voor speeltjes die gemaakt zijn van siliconen of latex omdat dit middel de producten niet aantast. Dit glijmiddel is huidvriendelijk (dermatologisch en klinische getest) en heeft een optimale PH-waarde. Het is geur – en smaakloos en veilig te gebruiken bij latex condooms.

Bestel hier

Pleasure Glide – glijmiddel op waterbasis
8714273542533 | huidige prijs 24,95 euro (afgeprijsd van 49,95 euro)

Glijmiddel op siliconen basis

Het grote voordeel van glijmiddel op siliconen basis is dat dit glijmiddel lekker lang blijft glijden. Ook bij langere vrijpartijen is de kans groot dat je tussendoor niet hoeft bij te gebruiken. Het is daarbij waterproof dus ook prima te gebruiken onder de douche of in bad. Het glijmiddel kan veilig inwendig worden gebruikt omdat de siliconen moleculen te groot zijn om via de huid het lichaam binnen te dringen. Het is geurloos, kleurloos en dermatologisch getest. Ook dit glijmiddel is veilig te gebruiken met alle soorten condooms.

Bestel hier

Pleasure Glide – glijmiddel op siliconen basis
8714273542540 | huidige prijs 24,95 euro (afgeprijsd van 39,95 euro)

Overzicht

ProductOp waterbasisOp siliconenbasis
Latex condoomsJaJa
Seksspeeltjes met siliconenJaNee
Seksspeeltjes zonder siliconenJaJa
Vaginale droogheidJaJa
Anaal gebruikMinder geschiktJa
MassagesMinder geschiktJa
Onder de douche/in badNeeJa
Eenvoudig te reinigenJaMinder makkelijk
Lang werkzaamMinder langJa

Fisting glijmiddel

Dit glijmiddel is speciaal bedoeld voor de fisting. Er zijn verschillende speciale glijmiddelen te koop voor dit spel, maar wij hebben voor deze review gekozen voor een verdovend glijmiddel. Dit heeft het voordeel dat je nog meer kunt genieten van dit intense samenspel, maar er zit ook een waarschuwende kant aan. Juist omdat het verdovend werkt, kun je ook bepaalde signalen van het lichaam niet herkennen, die wellicht aangeven dat het niet helemaal goed gaat. Gebruik van dit glijmiddel betekent dus ook, dat je goed alert moert blijven of er niks wordt beschadigd.

Fist it gel is dermatologisch getest en vetvrij, wat betekent dat het veilig en zacht is voor de huid. Ook is de gel compatible met latex condooms. Ook niet onbelangrijk. De gel is geschikt voor mannen en vrouwen.

Bestel hier

Fistit Numbing verdovend glijmiddel
8714273071200 | huidige prijs 24,95 euro (afgeprijsd van 32,95 euro)

Overige glijmiddelen

Naast bovengenoemde zijn er natuurlijk nog meer glijmiddelen die je kunt gebruiken. Zo is er een speciaal glijmiddel voor anale seks, heerlijk geurende glijmiddelen (op basis van olie) die zich ook perfect lenen voor massages. Er zijn stimulerende glijmiddelen die de seks (en het orgasme) nog intenser maken en er zijn zelfs glijmiddelen met een smaakje, zodat het de orale seks iets smaakvoller maakt.

Wil je meer milieubewust je seksualiteit beleven, dan zijn er ook biologische (zelfs vegan) glijmiddelen, ook prima geschikt als je wat gevoelige huid hebt of allergisch bent voor bepaalde stoffen.

Meesteres Moriah

Meer informatie

De meest belangrijke ins & outs van fisting of vuistneuken
Een glijmiddel laat je lekker glijden
Het gebruik van een toycleaner

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn