Het vermogen om te improviseren!

Degenen die regelmatig mijn blogs of boeken hebben gelezen, of een workshop bij mij hebben gevolgd, die weten dat ik het belangrijk vind om BDSM dichtbij jezelf te houden en je eigen weg hierin te volgen. Er zijn immers geen twee Dominanten hetzelfde en ook geen twee onderdanigen. Dit betekent dat ieder BDSM-spel anders is, uitgaande van de energie van de Dominant, de energie van de onderdanige en de energie van het moment. Want ook die laatste is belangrijk. Een BDSM beleving kan namelijk per dag verschillen. Bijvoorbeeld omdat je vermoeid bent, een rot week hebt gehad of juist enorm hoog in je energie zit door die promotie of verliefde vlinders. Alles speelt een rol in hoe prikkels bij je binnenkomen en hoe je hiermee om gaat. Daarom is het meest belangrijke component tijdens een goed BDSM spel: het vermogen om te improviseren!

Het vermogen om te improviseren!

One size fits all

Er bestaat geen “one size fits all“-spel. Een beetje met een zweep slaan, is niet zo lastig, maar BDSM is zoveel meer dan dat. Het is sowieso voor minstens 50% een mentale beleving, door in het hoofd en onder de huid bij de ander te kruipen. Daar bestaat geen trucje voor. Dit betekent het vermogen om de ander goed te kunnen lezen, weten wat er in zijn hoofd afspeelt, inspelend op de signalen die de ander afgeeft, zowel verbaal als non verbaal.

Kinky seks

Op social media zie ik heel veel filmpjes voorbij komen van kinky geklede dames die een sub op allerlei manieren van achteren (of van voren) “aan het nemen zijn”. De ene dildo is nog groter dan de andere. Het zal er ongetwijfeld geil uitzien, voor een bepaald publiek, maar laten we eerlijk zijn, met BDSM heeft het niet zoveel te maken. Ik zou het eerder willen beschrijven als ‘kinky seks’. Is daar wat mis mee? Nee, totaal niet. Alleen heeft het niet zoveel te maken met BDSM, hooguit een klein stukje.

Diepere lagen

BDSM draait om de diepere lagen. Je overgeven aan elkaar, beiden vanuit een eigen rol. Volledig landen in het nu. Stilte in het hoofd. Terug in balans. De wegen ernaar toe kunnen van elkaar verschillen, maar het doel is bijna altijd gelijk. En omdat iedere situatie anders is en geen moment hetzelfde, is improviseren dus belangrijk. Want het komt regelmatig voor dat je vooraf iets hebt voorgenomen, wat uiteindelijk volledig anders gaat verlopen. Dat kan door jezelf zijn (het voelt toch even niet zo goed), dat kan door de ander zijn (het komt even niet zo lekker binnen) of er zijn misschien invloeden van buitenaf (de buurman die ineens de drilboor op de muren zet, de deurbel dit op het verkeerde moment van zich laat horen of de stroom die ineens uitvalt). Deze invloeden hoeven niet te betekenen dat een BDSM-moment mislukt is, maar wel dat er wellicht een beetje bijsturing noodzakelijk is.

Improviseren

Bovenstaande is voor mij de reden om vooraf niet teveel na te denken of te plannen. Het loopt zoals het loopt en ik laat veel liever een beleving “ontstaan” dan dat ik vooruit dingen ga bedenken. Als ik dat zou doen, voelt het alsof ik een toneelstukje ga doen (en vooraf uit mijn hoofd heb geleerd). Natuurlijk kan een van te voren bedacht scenario je houvast geven, wat zeker fijn is voor de beginnende BDSM’er. Zolang je jezelf maar niet volledig vastlegt aan dat scenario en alle ruimte neemt er van af te wijken, als dat een betere uitwerking hebt (of beter voelt). En voel je dus ook niet bezwaard, als het anders is gelopen dan vooraf bedacht.

Speel met de spullen om je heen

Improviseren kan ook gaan om objecten te gebruiken die eigenlijk een heel andere functie hebben. Een keukentrapje kan een marteltafel worden, een rol huishoudfolie kan een perfecte bondage tot stand brengen, een elektrische vliegenmepper geeft een goede elektroprikkel, een wc-borstel kan op een vernederende manier de huid opruwen en met een mattenklopper kun je écht hard slaan. Op het moment dat jij je bezig gaat houden met BDSM, kijk je echt op een andere manier naar de wereld en loop je met een andere bril door de supermarkt of bouwmarkt.

De wereld is één grote toverbal, die steeds van kleur kan veranderen! Rood, blauw, paars, zwart…

Meesteres Moriah

Meer informatie

Waarom is een bezoek aan een Meesteres zo duur?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn