Waarom is een bezoek aan een Meesteres zo duur?

Vandaag viel ik weer eens met mijn neus in de boter op Facebook. Het is de altijd terugkerende vraag:“waarom is een bezoek aan een Meesteres zo duur?” Ik wil er graag eenmalig uitgebreid antwoord op geven, zodat ik bij iedere volgende discussie slechts kan volstaan met een linkje naar deze blog. Dat scheelt mij niet alleen veel tijd, maar vooral veel ergernis. Want wat is eigenlijk duur? En is “duur” niet heel relatief? En los daarvan, enig idee waaruit dit tarief is opgebouwd? Waarschijnlijk niet, dus ik leg het je graag uit.

Waarom is een bezoek aan een Meesteres zo duur?

Het verschil met privé speelmomenten

Veel subjes die mij benaderen, solliciteren het liefst naar de functie van “privésub“. Dit staat synoniem aan: “onbetaald“. Want dat voelt zo lekker echt… Ik snap dat nooit zo goed, want als persoon ben ik niet schizofreen, ik ben gewoon ik. Of het nu een betaalde sessie betreft of een privé speelmoment, in mijn spel zit geen verschil. Behoudens het feit dat ik privé veel meer mijn eigen zin doe en ik bij een betaalde sessie, altijd rekening houd met de no-go’s van een sub.
Deze “onderdanige sollicitanten” gaan er blijkbaar vanuit dat het mijn privésub en -slavin niks kost. Die mythe kan ik bij deze direct beëindigen. Mijn privésub en -slavin betalen weliswaar niet voor “een sessie” maar voor heel veel andere dingen. Mijn sub heeft bijvoorbeeld een volledig huis voor me gekocht, om er een speelhuis van te maken. Omdat Ik dat wil.

Hij is zelf van de vernedering, hij heeft al die poespas niet nodig. Hij doet dit voor mij, omdat Ik er blij van word. En mijn slavin komt gemiddeld om de twee/drie weken, met tassen vol cadeaus waarvan ze weet dat ik er blij van word. Niet omdat ik er om vraag, maar omdat zij mij dit gunt, mij graag verwend en zij een speelmoment niet als “vanzelfsprekend” beschouwt. En als we een nieuw spel uitproberen, zorgt zij vooraf dat alle benodigdheden aanwezig zijn.

Maar inderdaad, voor een sessie betalen ze niet. Echter onderaan de streep, zouden ze een stuk voordeliger uit zijn, als ze zich daartoe wel zouden beperken.

En hoe duur is eigenlijk duur?

Mijn uurtarief is 250 euro per uur. En dat lijkt natuurlijk heel veel geld en voor velen is het ook veel geld. Menigeen die denkt: “Lekker snel verdiend“. Maar als je verder kijkt, is het allemaal toch wat minder rooskleuriger dan het lijkt. Want, van dit bedrag gaan nog heel wat kosten af, kosten waar je misschien niet zo snel over nadenkt. Dat snap ik, want je denkt natuurlijk veel liever aan al die spannende dingen die een Pro Domme met je zou kunnen doen. Maar nu we toch zo gezellig met elkaar zitten te babbelen, ga ik ze toch even aan je voorleggen. Die geile momenten, bewaren we voor een andere keer.

Wat moet er van het uurtarief worden betaald?

In dit uurtarief zit 21% BTW verwerkt, want de belastingdienst weet een Meesteres net zo goed te vinden, als jij dit kan. Dus ook bij haar valt ieder kwartaal zo’n blauwe envelop op de deurmat met het verzoek “even de BTW af te dragen”.

Om dit ieder kwartaal zo goed mogelijk te regelen, maakt ze waarschijnlijk als ZZP’er gebruik van een boekhouder, zodat ze zeker weet dat alles netjes is geregeld. En ja, die boekhouder, moet ook betaald. Dus ook hij factureert netjes zijn uurtjes aan haar.

Om de sessie te kunnen uitvoeren, wordt er een externe professionele ruimte gehuurd of maakt een Meesteres gebruik van een eigen studio. De huurprijs is pittig en de inrichting nog pittiger. Ook die kosten gaan af van “dat enorme dure uurtarief”.

Je verwacht natuurlijk dat je wordt opgewacht door een Meesteres in een spannende outfit, misschien wel in leer of latex. De kosten van zo’n outfit bedragen al snel een paar honderd euro. En als je vaker komt, wil je natuurlijk het liefst steeds een andere outfit zien. Dus met één sexy outfit is een doorsnee Meesteres er niet. Vergeet ook niet de kosten van uiterlijke verzorging, want een slons als Meesteres wil je natuurlijk niet. Denk bijvoorbeeld aan: een wekelijks bezoek aan de zonnebank, iedere drie weken naar de nagelstudio, één keer per maand naar de pedicure en kapper. Vergeet ook geen geld te reserveren voor nylons, make-up, lingerie, parfum en verzorgingsmiddelen. Kortom, een beetje representatief en verzorgd uiterlijk, loopt behoorlijk in de papieren.

Dan heb je natuurlijk nog reiskosten en parkeerkosten. Ook die gaan van dat uurtarief af. En Den Haag kent behoorlijk pittige parkeertarieven.

Vergeet ook de kosten voor verbruiksmiddelen niet, zoals: glijmiddel, desinfectiemiddelen, condooms, schoonmaakproducten, latex handschoenen, et cetera.

Onbekend maakt onbemind, dus het is voor een Pro Domme nodig zichzelf te presenteren, bijvoorbeeld via een eigen website, social media en (betaalde) advertenties op Kinky of Sexjobs. Dit betekent niet alleen kosten, maar ook veel tijd (onbetaalde uren).

Natuurlijk wil je op die website en social media kanalen mooie foto’s van de Meesteres kunnen bekijken. Je wilt immers weten wat je boekt. Enig idee hoe duur een professioneel fotograaf is?

Dan komen we bij de BDSM attributen, de vele speeltjes die worden gebruikt, om in te kunnen spelen op al die uiteenlopende wensen en fetisj. Van een betaalbare anaalplug (het liefst van piepklein tot beestachtig groot) tot een peperdure zweep van zacht kangoeroeleer.

Natuurlijk wil je een ervaren Meesteres, want je wilt wel lijden, maar natuurlijk geen blijvend letsel oplopen. En ondanks dat je weet dat er altijd risico’s aan BDSM verbonden zijn, het moet natuurlijk wel een gecalculeerd risico zijn. Dus je wilt iemand, die ervaren is en weet wat ze doet. Maar ook aan ervaring zitten kosten verbonden, denk bijvoorbeeld aan de kosten van workshops, training, tijd, literatuur, et cetera.

Vergeet ook niet de tijd die nodig is om een sessie voor te bereiden en af te ronden. Denk bijvoorbeeld aan de voorgespreken per telefoon, mail of app, uiterlijke verzorging, nazorg, schoonmaak. Maar ook onderhoud op de langere termijn, zoals onderhoud aan leder, latex en touwen.

Belangrijk om je te realiseren dat het werk van een Meesteres geen lopende band werk is, waarmee je gemiddeld zo’n 38-declarabele uren per week kunt maken. Dat trekt ze in tijd niet, maar ook emotioneel en fysiek niet.

Oh, en wacht… ook al is sekswerk in Nederland legaal, je bouwt als sekswerker géén pensioen op en je bent ook niet verzekerd bij ziekte en/of arbeidsongeschiktheid. Die kosten zijn dus ook gewoon voor de Meesteres.

Daarbij mag je bij een Pro Domme verwachten dat zij professioneel is, discretie verzekerd is en veiligheid gewaarborgd.

Ga sparen!

Dus misschien kun je de volgende keer, als je een zielige en theatrale discussie start over “dat een sessie bij een Meesteres zo verschrikkelijk duur is” en “of het niet een beetje minder kan, want…“(verzin maar een lulsmoes) eerst deze blog lezen en ga vervolgens bij jezelf na of het inderdaad wel zo duur is. Of dat het in verhouding eigenlijk spotgoedkoop is. En als je het desondanks niet kunt betalen omdat je het budget eenvoudigweg niet hebt, leg dan die verantwoordelijkheid niet bij de Pro Domme (die het dan maar goedkoper moet doen), maar pak jezelf bij de kladden en ga er gewoon voor sparen. Net zo lang tot je wel een goede Meesteres kunt betalen. Heb er iets voor over, het gaat hier om een unieke beleving, geen broodje kaas.

En als je dan nog steeds van mening bent dat het gratis moet omdat jij het zo graag “echt” wilt beleven, draai de vraag dan eens om. Waarom zou een goede Meesteres tijd aan jou willen besteden? Waarom zou ze haar volledig – vaak voor vele duizenden euro’s – ingerichte studio/speelruimte met jou willen delen? En waarom zou een sessie minder “echt” zijn als je ervoor betaalt?

Wat heb jij voor haar gedaan om dit te verdienen?

Het antwoord op die laatste vraag kan ik je wel geven: Niets. Geen ene malle moer. Niks. Noppes. Nada. Waarom zou zij je dan een ultiem cadeau moeten geven?

En ja, er is veel kaf onder het koren, zeker ook onder de Meesteressen (zoals de Alie-variant tussen de wasrekken of schuifdeuren). Dat geef ik zonder meer toe. Maar dat geldt voor beide kanten. Er zijn minstens net zoveel zuigende, energieslurpende, fakende, wannabee subjes die denken dat ze “overal recht op hebben”. Durf vooral een keer kritisch naar jezelf te kijken, voor je weer zo’n “gezellige” non-discussie start op Facebook of op welk platform dan ook.

Zo. Dat. Lucht. Op.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Hoe benader je op juiste wijze een Meesteres?
Lichtjes kunnen doven, waarom zou je dit laten gebeuren?
Bewaak je grenzen, want pleasen maakt ziek

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn