Interview met Kim Holland – Kim en BDSM

Kim Holland
lijn bdsm

Neem de tijd voor elkaar om elkaar volledig te ontdekken en overhaast de stappen niet…

Hoe denk jij over BDSM? Heb je er zelf iets mee?

BDSM is een grote fantasie die je uit kunt laten komen. Je kunt er allerlei rollenspellen in beleven, bondage, blinddoeken maar natuurlijk ook het rollenspel van Dominant en onderdanig. Sommige vrouwen houden er van om een soort gedwongenheid in de seksualiteit te beleven. Maar er zijn natuurlijk ook mannen, die bijvoorbeeld een druk verantwoordelijk leven hebben en dat even willen ontvluchten om zich juist even helemaal niks te voelen.
Zelf heb ik redelijk veel ervaring met BDSM. In mijn ex-relatie heb ik een lange tijd een BDSM-relatie gehad. We speelden regelmatig SM-spelletjes die soms best hard waren, maar waarbij lust altijd de boventoon voerden. Zowel de geestelijke als de lichamelijke beleving was voor ons belangrijk.

Ben jij dan de dominant? Of juist eerder andersom?
Ik ben altijd onderdanig geweest. Ik heb voor mijn films wel eens een dominante rol gespeeld maar dat was echt een spelletje, want ik ben niet dominant. Ik ben wel speels en creatief, dus als iemand anders mij die rol toebedeelt, kan ik er wel wat van maken, maar van nature ben ik onderdanig.

Behoudens no go’s als drugs, verminking en kinderen, wat is voor jou een heel harde grens?

Zelf heb ik niet veel met breathcontrol. Het lijkt op dit moment erg trendy te zijn maar ik heb zelf weinig met die vorm van seksuele beleving. Je hoort ook geregeld dat mensen die op deze manier seks beleven, het vaak niet meer op een andere manier kunnen. Het is daarom belangrijk dat je die brug bewust over gaat en je je goed realiseert wat de consequenties van een dergelijke stap kunnen zijn. Ook maak ik me wel eens zorgen wanneer dit soort spelletjes worden gecombineerd met drugs of drank. Juist met die combinatie is de kans op ongelukken erg groot.
Eigenlijk is dit een spelvorm waarbij het noodzakelijk is dat je elkaar heel goed kent en elkaar goed kunt lezen. De een legt immers letterlijk zijn leven in de handen van de ander. Ook belangrijk is na het spel de tijd te nemen voor een goed en open gesprek, want ‘in the heat of the moment’ kan alles goed voelen, maar dat hoeft na afloop niet nog steeds het geval te zijn. Wees eerlijk tegen elkaar, blijf alert, dus geen verdovende middelen, en speel het spel met een partner die je al langer kent.

Wat zou jij zelf nog op BDSM gebied willen beleven?

Ik heb al heel veel beleefd, zowel de privébeleving als verkrachtingsscenes in films als shows. Het is belangrijk dat je alleen de dingen doet, wanneer het goed voelt. Ik heb nu een nieuwe vriend en wij hebben dit soort spelletjes nog helemaal niet gespeeld. Ik ben ook van mening dat je dit soort dingen niet gelijk met elkaar moet doen. We zijn elkaar nog helemaal aan het onderzoeken en aan het ontdekken en als het er van komt, dan komt het vanzelf wel een keer, maar ik heb er totaal geen haast mee.

Wat vind je van de hype rondom 50 tinten? Denk je dat dit de BDSM scene goed heeft gedaan?

Ik heb het boek wel gelezen maar het is zeker niet het beste boek wat er is geschreven. Het legt ook niet goed uit wat SM eigenlijk inhoudt en wat er bij komt kijken. Het laat wel goed zien hoe prikkelend de fantasie kan zijn, zeker voor de lezers die nog geen ervaring hadden met BDSM. Het boek heeft ongetwijfeld een aantal relaties nieuwe fantasieën gebracht , maar niet iedere relatie is ervoor geschikt. BDSM is echter wel meer bespreekbaar geworden en dat is natuurlijk altijd goed.

Vind je dat mensen die zich hiermee willen gaan bezighouden, zelf moeten experimenteren of raad jij ze aan een BDSM workshop te volgen?

Als je een beetje kinky spelletjes wilt uitproberen met bijvoorbeeld handboeien, een blinddoek, je handen en/of een klein zweepje dan kun je dat natuurlijk prima zelf ontdekken. Je kunt spelenderwijs op zoek gaan naar wat je samen lekker en leuk vindt. Als je verder wilt gaan dan deze vorm, is een workshop wel aan te raden. Het is belangrijk dat je weet hoe je een goede bondage moet aanleggen, hoe ver je met bepaalde dingen kunt gaan, wat de lichaamstaal van de ander jou vertelt en wat de risico’s kunnen zijn.

BDSM heeft toch nog een beetje schimmig imago, want kunnen de BDSM’ers er zelf aan doen om dit te veranderen?

Op TV, maar ook in andere mediavormen, komen jammer genoeg altijd extremen aan bod, waardoor er een verkeerd beeld ontstaat van de werkelijkheid. Mensen die niet veel weten van BDSM krijgen hierdoor een vertekend beeld. Het boek 50 tinten grijs romantiseert het weer teveel, er zou dus eigenlijk een meer realistischer beeld moeten komen.

Denk je dat het uiteindelijk net zo geaccepteerd zou kunnen worden als bijvoorbeeld homoseksualiteit?
Ik denk het wel, hoewel er altijd mensen zullen blijven die het niets zullen vinden, maar dat is ook nog steeds het geval bij homoseksualiteit.

Is het wenselijk BDSM van het schimmige imago af te helpen of heeft het ook een voordeel? Doet bijvoorbeeld juist die schimmigheid de beleving niet versterken?

Iedereen zal hier zijn eigen mening over hebben. Het heeft er vooral mee te maken hoe je het avontuur samen wilt aangaan. Als het volledig toegankelijk zou worden en iedereen doet hetzelfde, zou het ook weer heel saai worden. Het gaat binnen de BDSM juist om variatie en hoe mooi is het niet om daarin je eigen spelcultuur te ontdekken. En het is natuurlijk best spannend als het een beetje stiekem gaat en anderen niet weten wat voor een speelgoed je allemaal op de slaapkamer hebt.

Wat is voor jou belangrijk binnen de BDSM, de mentale beleving, de intense diepere beleving of misschien de kinky seks?

Het geestelijke aspect speelt een heel belangrijke rol, daar ontstaan immers alle fantasieën. Het lichamelijke kan dan volgen. Het één heeft met het ander te maken, voor mij persoonlijk kun je het niet loskoppelen. Maar ik kan mij ook voorstellen dat bij een ander, het ene aspect belangrijker is dan het andere.

Er is een smalle grens tussen spanning en vrijwilligheid/veiligheid. Hebben de afspraken als SSC, RACK en R5V nog steeds hun waarde?

Ik denk dat deze afspraken zeker hun waarde hebben, het gaat toch altijd om vertrouwen. Je legt immers je leven in de handen van een ander. Kijk bijvoorbeeld naar breath control, je legt letterlijk je leven in de handen van een ander. Dat kan alleen als je die ander dan ook echt heel goed vertrouwd.

Wordt de beleving niet intenser wanneer er geen sprake is van een stopwoord, waardoor het verschil in overgave en macht reëler wordt?
Dat soort dingen kunnen alleen als je al heel lang een relatie hebt met elkaar en dat zou dan een nieuwe trigger kunnen zijn. Maar je kunt het voor jezelf ook op een andere manier spannend maken. Bijvoorbeeld om dit voor jezelf te visualiseren en uiteindelijk in werkelijkheid toch de mogelijkheid van een stopwoord hebben, mocht het werkelijk te ver gaan.
Het is zeker in de BDSM belangrijk dat je blijft verrassen en afwisselen. Dan hoef je niet zover te gaan op één onderdeel, maar blijf je toch steeds verrassend en vernieuwend. Speel gewoon lekker met je creativiteit.

Je zegt dus eigenlijk dat je beter breder kunt gaan, dan uitdiepen op één onderdeel?
Ja. Ik loop al een tijd mee, ook binnen de SM en ik heb gemerkt dat grenzen makkelijk worden opgeschoven. Het ene moment zegt je: ‘Dat zou ik nooit doen,’ en het volgende moment ben je het aan het doen. Je gaat alles steeds normaler vinden, maar het is juist de variatie die het prikkelend houdt.

Ik maak wel eens radio uitzendingen voor BDSM radio. Ik ben benieuwd wat jou meest favoriete BDSM muziek is.

Ik vind de muziek van Enigma, erg mooi en toepasselijk voor BDSM.

Wat zijn je plannen voor de komende tijd?

Ik ben bezig met het opzetten van workshops. Voor mannen en vrouwen. Bij vrouwen is de insteek ‘sexpower’ waarmee ik vrouwen bewuster wil maken van hun seksualiteit en voor mannen gaat het meer om het versieren en verleiden. Eigenlijk draait het bij beide groepen vooral om het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Daar wil ik graag op inspelen en bij helpen. Eerst van je zelf houden, dan zelfvertrouwen en dan seksueel zelfvertrouwen.
We gaan hiermee volgend jaar (januari 2016) beginnen. Mensen kunnen zich hier nu al voor aanmelden. Je vindt meer informatie op www.kimhollandcoaching.nl.

Geen life soap van Kim Holland, net als Bobbie Eden?
Ik heb dat een tijd geleden al eens gedaan, ik ben toen drie maanden achtervolgd door camera’s. Dat was voor toen heel leuk, maar het zou nu niet gelegen komen gezien alle plannen en ontwikkelingen van dit moment.

Ik wens vervolgens Kim heel veel geluk met haar nieuwe liefde. Hij is bij ons gesprek aanwezig geweest en beiden stralen van geluk. Mooi om dit prille geluk te hebben mogen zien.

Interview door: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn

2 reacties

  • Mooi stukje, en wat ik vind over SM / BDSM is dat het inderdaad al heel gauw gaat in films, clubs, VSSM, e.d. over een soort van beeldvorming waarbij alleen gevorderden met SM bezig zijn, en dat die gevorderden ook veel pijn willen en kunnen hebben, of dat de vorm van gedrags-SM daarbij meteen heel ver gaat.
    Aan het “gebied” van wat softere SM wordt vaak geen aandacht besteed, of het wordt gezien als iets voor “mietjes” of zo. Maar daar ben ik het dus totaal niet mee eens. Natuurlijk zijn er vrouwen met aanleg, dat is duidelijk. Die zullen dan (heel snel zelfs al) niet alleen met Soft SM bezig willen zijn. Maar voor de meerderheid van mensen die eens verder willen kijken dan alleen de “gewone” erotiek geldt helemaal niet dat ze binnen hun SM beleving heel veel met pijn en zwepen hebben. Ja, het hoort er voor hen wel bij als “bindmiddel” omdat anders de zogenaamde dwang niet aanwezig is om tot iets te komen wat past bij hun onderdanigheid. Maar vaak zie je toch dat voor hen erotiek toch de hoofdvorm blijft binnen hun SM beleving, alleen zien zij die graag ingekleed binnen een soort van SM-setting. En die vorm van SM, die is beslist wel haalbaar voor veel meer mensen, maar wordt dat eigenlijk teniet gedaan door het algemene beeld van SM waarbij men dus als flink gevorderden met elkaar omgaat en dat beginners (zonder een grote SM aanleg) dan maar gaan afhaken omdat ze denken dat SM niets voor hen is.

    Maar dit wilde ik dus even kwijt, en mijn complimenten dat dit in dit stuk ook zo naar voren gebracht wordt.

  • Leuk dat Kim Holland ook onderdanig is. Ik vraag mij weleens af hoeveel % van de vrouwen onderdanige gevoelens heeft. Het zou mijn niet verbazen als dit rond de 75% ligt. Ik kom in ieder geval steeds vaker onderdanige vrouwen tegen die een Meester zoeken.

Geef een reactie