Prachtige, intense en liefdevolle BDSM

Soms hangt het leven van tegenstrijdigheden aan elkaar. Onlangs plaatste ik de blog “De uitholling en verwoesting van BDSM“, maar die werd al rap opgevolgd door een prachtig, intense, liefdevolle BDSM middag, BDSM pur sang. Niet lang na de plaatsing moest ik namelijk naar de SM studio voor een geplande BDSM workshop. Het gekke van een workshop, is dat ik altijd zenuwachtig vooraf ben en ik mezelf dan afvraag: “Wat doe ik mijzelf aan?”

Niet omdat ik het geven van een workshop niet fijn vind – integendeel ik vind het, het mooiste wat er is, maar het is een soort podiumangst. Ik kan het niet anders omschrijven. Op zo’n moment komen alle beren tegelijk in mijn hoofd: “Wat als ik ze niet goed aanvoel? Wat als we geen klik hebben? En wat als ik het niet meer weet? Of wat als …” Nou ja, je snapt vast het punt. Alle beren verzameld in mijn hoofd. Dat ik er nog geen waterhoofd van heb gekregen, is een Gods wonder.

Prachtige, intense en liefdevolle BDSM

Mooie, intense ervaringen

En het gekke is, ik heb nog nooit een vervelende workshop gehad. Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen maar mooie, intense ervaringen gehad. De puurste vorm van BDSM voorbij zien komen en de meest liefdevolle koppels gezien. En hoe bijzonder is het, dat ik dan heel even mag meelopen bij een beleving, die ze normaal alleen met elkaar delen. Want de meeste koppels die zich aanmelden voor een BDSM workshop zitten niet op Fetlife, gaan niet naar Femdom party’s en lopen er niet mee te koop. Ze beleven het samen, tussen de muren van hun huis.

En soms kunnen ze daar even een klein duwtje bij gebruiken of een paar extra handvatten. En daar ben ik dan voor. Dat kan heel praktisch zijn (zo doe je dit, zo werkt dat en let daar op) maar het meest belangrijke tijdens een BDSM workshop is misschien nog wel het oog voor de mens. Het coachen van beiden.

Mentaal aspect

Want bij BDSM is het mentale aspect enorm belangrijk, niet alleen in de beleving, maar ook in het zien van elkaar. Niet alleen de ontvanger (sub/slaaf) wil gezien worden, maar ook de gever (Dominant, Meester(es)). Je doet het immers voor elkaar, het is een pure uiting van liefde. Van beide kanten. Het is belangrijk mensen bewust te laten voelen wat iets doet. Door de snelheid van de maatschappij zijn we bijna niet meer in staat daar even bij stil te staan. Niet alleen fysiek, maar vooral mentaal. Want wat doet het nou met je? En wat doet het met die ander? Hoe voelt iets? En dan bedoel ik zeker niet alleen fysiek, maar vooral ook emotioneel.

Vaak zijn het koppels waarvan één van de partners heeft aangegeven een verlangen te hebben. In de meeste gevallen is dit de onderdanige (sub/slaaf/ontvanger). De partner, die doorgaans hiermee wordt overvallen, staat dan voor een keuze. “Kan ik mijn partner hierin tegemoet komen? Wil ik dat? Kan ik dat? Is dat niet heel erg gek? Ben ik dan gek? Of is hij/zij het?” Zo’n ommekeer in de relatie is niet zomaar wat. En het getuigt van enorm veel liefde als de partner hierin toch stappen gaat zetten. Soms mag ik daar een klein beetje bij helpen. En dat is heel bijzonder.

Liefdevolle BDSM

Het is prachtig te zien hoe deze koppels schuchter binnen komen, zenuwachtig voor wat ze te wachten staan. We drinken dan wat, ik laat ze even aan de ruimte wennen (en aan mij) en uiteindelijk zie ik ze gaandeweg steeds verder open bloeien, ontvankelijker worden voor de beleving en groeien in hun “zijn”. De workshop is maatwerk, vooraf met elkaar maken we een programma. Het is slechts een leidraad, want de daadwerkelijke invulling gebeurt live. En daarin bestaat geen goed of slecht. BDSM is immers geen wedstrijd waarbij het draait om zo snel mogelijk de overkant te bereiken. Juist met kleine stapjes kun je verder komen. En die eerste stappen draaien vaak om zelfvertrouwen, acceptatie, erkenning en heel veel liefde en respect.

Juist tijdens de BDSM workshop zie ik de echte power van liefdevolle BDSM. En die gaat ver voorbij hoge hakken, strakke pakjes en kinky seks. Juist tijdens deze momenten zie ik het bewijs dat de overtreffende trap van liefde, BDSM is.

En wat heerlijk, om ze met een grote glimlach op hun gezichten te zien vertrekken… vol plannen en ideeën voor de toekomst!

En ik? Ik rij met een mega grote glimlach en een hart vol liefde weer naar huis. Wat heb ik toch een prachtig vak! En hoe hard de vraag “waarom doe ik dit?” vooraf ook klinkt, zo zeker weet ik het antwoord na afloop van zo’n prachtige ervaring: Hier doe ik het voor!

Meesteres Moriah

Meer informatie

BDSM workshop voor koppels
BDSM workshops, voor iedereen die meer wil weten
Q&A BDSM workshop op maat
De uitholling en verwoesting van BDSM
E-book Wat is BDSM?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: Art of Pictures

BDSMforyou lijn