De uitholling en verwoesting van BDSM

Maar gelukkig zijn we alleen zelf verantwoordelijk voor het laten schijnen van de zon in ons leven…
Voor mij is BDSM – en Femdom in het bijzonder – de overtreffende trap van liefde. In al mijn vanilla relaties had ik het gevoel iets fundamenteels te missen, diepere lagen of noem het gerust de ware essentie. Dus beëindigde ik de relatie en vervolgende mijn zoektocht. Ik geloofde ergens in, ik had een doel, namelijk het vinden van die ene waarmee het dieper kon gaan dan bij alle anderen. Met minder wilde ik geen genoegen nemen.

De uitholling en verwoesting van BDSM

Gevonden

Na een zoektocht van zo’n 30 jaar heb ik hem gevonden. En geloof me, ik heb daar heel wat keren voor moeten struikelen en opklimmen. Ik heb het zeker niet in mijn schoot geworpen gekregen, zoals ik eigenlijk nooit iets in mijn schoot geworpen heb gekregen. Ik heb voor alles moeten vechten. En dat geeft niet, want het heeft me sterk(er) gemaakt, het heeft me de tools gegeven om ergens mijn tanden in te kunnen zetten en net zo lang door te gaan tot het gewenste resultaat.

De moed heb ik nooit verloren. Ik wist zeker dat het bestond en ik was vast besloten het te vinden. Het duurde behoorlijk wat jaren maar achteraf gezien, was eerder vinden nooit een optie geweest. Ik had namelijk zelf nog een pad te bewandelen. Hoe zou ik immers iets kunnen herkennen, als ik – met een zelf omgebonden blinddoek – de wereld in keek.

Liefdevolle omarming

Het niet kunnen vinden, had deels te maken met het compleet maken van mijzelf. De liefdevolle omarming van mijzelf als geheel. Zowel de empathische, liefdevolle en warme kant van mijzelf, als de dominante en sadistische kant. En  die dominante en sadistische kant, heb ik heel veel jaren verafschuwd en opzij geduwd. Het mocht er niet zijn, want zo horen vrouwen toch niet te zijn? Dus propte ik mijn dominantie zo goed mogelijk weg en probeerde ik social wenselijk gedrag te laten zien. Waardoor ik steeds tegen “de verkeerde” aan liep. Pas nadat ik mijzelf als volledig had geaccepteerd (je kunt dit proces lezen in mijn eerste boek Jay, zoektocht van een Meesteres), lag de weg open en duurde het niet lang voor ik inderdaad die ene speciale liefde mocht gaan ervaren. En gelukkig is hij er nog steeds en hij is nog altijd de leukste.

Zoals in de intro al schreef, is BDSM voor mij een overtreffende trap van liefde. Voor de buitenwereld lijkt het misschien alsof ik een soort mannenhater ben en dat ik daarom mannen (en soms ook vrouwen) martel. Maar niets is minder waar. Ik hou van mannen, of beter gezegd “ik hou van mensen”. Als iemand voor mij staat, voel ik vaak wat ze nodig hebben om weer in balans te komen. Als ik mensen coach, voel ik heel snel waar de echte pijn of blokkade verscholen zit. En daar is BDSM zo prachtig voor te gebruiken. Het kan je terug brengen in balans en daardoor zelfs helend werken. Dat is de ware kracht (en pracht) van BDSM…

Veel energie

En soms kost mij dat enorm veel energie, vooral bij onbekenden, waarbij ik soms veel energie nodig heb om in een korte tijd door te dringen bij iemand; door alle mentale beschermlagen heen. Soms heb ik meerdere dagen nodig om bij te komen, opnieuw op te laden. Dat is voor mij de reden om maar heel weinig (commercieel) af te spreken. Misschien heb ik gemiddeld maar één sessie in de maand. Maar deze bijzondere power, dát is voor mij BDSM. Als ik het verschil zie tussen een gestresste slavin voor een BDSM-beleving en een gelukszalig glimlachende slavin ná de beleving, dan is dat een prachtige beloning.

En hoe mooi vind ik het, als door mijn dominante support, een sub zichzelf overstijgt, op welk gebied dan ook. Dat is toch het mooiste wat je als Dominante lady of Meesteres kunt doen; het beste in die ander naar boven halen. Wow!

Uitholling en verwoesting

En dan kijk ik om me heen en  dan zie ik de keiharde uitholling van de scene. De tsunami van bedelmeisjes (die denken dat ze een heuse FinDomme zijn), die iedere man uitschelden voor loser, het liefst met bijbehorende middelvingers, om een paar euro’s uit hun zakken te kloppen. Het heeft totaal niks te maken met BDSM en ook niet met FinDom. Ze  hebben amper door waar ze mee bezig zijn, maar noemen zichzelf trots “Goddess” met teksten waarin meer woorden fout zijn geschreven, dan goed.

Daarnaast zijn er de vele “content queens”, die zich in een mega sexy outfit hullen en filmpjes maken (voor hun Onlyfans account) van hun “dominante daden”. Deze daden beperken zich helaas veelal tot pegging, pijpen van een strapon, facesitting en het aannemen van giften. Op iedere beeld is duidelijk te zien hoe ze vooral geilen op zichzelf. Wat heeft dit met BDSM te maken? Niks. Het ontstijgt nauwelijks kinky seks.

Ik schaar zowel de bedelmeisjes als de contentqueens onder de “jagers”, want dat is wat ze doen. Ze jagen op de bankrekeningen van mannen. En vinden dat zij vooral recht hebben op die cijfers die daar staan. Waarom ze dat vinden? Géén idee. In ieder geval niet door hun uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Wannabees & willers

En aan de andere kant de  vele “wannabees” of  “willers”. Ik noem ze bewust geen sub of slaaf omdat ik dat veel te veel eer vind. Het is een categorie dat vooral veel “wil” het liefst zonder enige vorm van wederkerigheid. De “willers” vinden vooral dat ze (net als de jagers) overal recht op hebben en vinden dat jij (veelal de Dominante Dame) dat maar moet geven. Oh wacht, excuses, want ze willen er natuurlijk “van alles” voor terug geven. Beetje jammer dat “van alles” veelal is beperkt tot hun “wensenlijst” of “eisenlijst”.  Want die facesitting is écht alleen maar voor haar, net als die voorbinddildo in hun kont.

En het maakt mij verdrietig. Want ik zie dat de BDSM scene steeds verder wordt uitgehold door deze oppervlakkigheid. Maar BDSM gaat zoveel dieper en verder dan deze fake wereld. Maar de echte slaven lopen stuk op de “jagende gillende keukenmeiden” en de echte dominante Dames (en ongetwijfeld ook heren) bijten zich stuk op de vele zuigende willers.

Recente anekdote

Ik ontvang een appje van een sub met interesse “eigendom” te worden. Ik vind dat altijd nogal overmoedig klinken (en eigenlijk vind ik dit de omgekeerde wereld, want daar vraag je niet om, dat laat je over aan de Dominant), dus mijn alarmbellen worden direct op scherp gezet. Maar okay, niet geschoten is altijd mis, dus ik geef hem een kans. Hij mag mij een mail sturen. So far so good, binnen no time ontvang ik een soort van sollicitatiemail met vooral veel omschrijvingen van hetgeen hij inmiddels had ervaren. Met net iets teveel details, voor het mooie. Maar ik gun hem nog steeds het voordeel van de twijfel. Dus ik reageer terug en laat hem weten wat hij van mij kan verwachten en wat niet.

Alarmbellen

Zijn reactie: Ik ben de mail net braaf op mijn knietjes aan het lezen Mrs. Dank u wel. Kus op uw voeten xxx

Wederom gaan mijn alarmbellen af. Waarom lees je in hemelsnaam mijn mail op je knieën? Ik heb daar toch niet om gevraagd, dus doe normaal! Ga gewoon op een stoel of bank zitten, daar zijn ze voor.

Vervolgens ontvang ik: “Ik wil er heel graag voor gaan. Ik ben enorm enthousiast. U gaf aan een sub het liefst op slot te zetten. Ik wil u eigenlijk al smeken of dit mag. Dit is al lange tijd een grote wens van me. Ik wil er dus in ieder geval graag voor gaan

Voor de derde keer gaat het alarm af. Ik negeer zijn gesmeek, want waarom zou ik deze onbekende op slot willen zetten? Swaffel er gerust nog een tijdje op los, I don’t care. Zolang je niet “mijn eigendom” bent, interesseert het me werkelijk geen fluit wat je met dat ding doet. Daarbij draait kuisheidscontrole vooral om wat ik wil en niet om wat de ander wil. En kan iemand mij uitleggen, welke fun het voor mij is, een vreemde pik op slot te zetten?

Eerste opdracht

Ik ben echter in een goede bui – en helaas is de vijver met goede subjes niet zo diep – dus wil ik hem – ondanks drie alarmbellen – toch een kans geven. Ik geef hem de opdracht mijn twee laatste e-books te bestellen: Wat is BDSM? en Hoe word je een goede Femdom sub. Enerzijds kan ik hiermee zien of hij er iets voor over heeft (2x 15 euro, een bescheiden uitgave) maar het meest belangrijke vind ik het feit dat hij zich met deze e-books goed kan inlezen hoe ik in de BDSM – en met name Femdom – sta. Wat mijn zienswijze is en wat ik belangrijk vind aan een Femdom sub. Gouden informatie dus, als je écht iemand zijn eigendom wil worden. Eigendom hè, dat is nog een trede hoger dan sub of slaaf.

Hij reageert terug met: “Begrepen mrs. Ik ben nu onderweg maar ik laat het u weten zodra ik ze heb besteld. Ik wil mijn vrijheid heel graag aan u op geven Mrs

En dan wordt het stil en blijft het nog 13 uur stil. En dan trek ik uiteindelijk zelf maar de stekker eruit. Kansloos. Volledig kansloos. Net als die honder duizenden andere willers.

Recht mijn rug

En ik? Ik scherp mijn tanden, recht mijn rug en schrijf mij een weg door deze chaos en ik doe zoveel mogelijk mijn best om iedere dag een informatieve of inspirerende blog te plaatsen op BDSMforyou.nl, MeesteresMoriah.nl of Femdom-Lifestyle.nl. Ik verzin nieuwe ludieke dingen, zoals de  zojuist gelanceerde Slaventraining.nl. Schrijf informatieve boeken (Hoe word ik een goede Meesteres, Jay, de zoektocht van een Meesteres, De overtreffende trap van liefde heet BDSM) en e-books (Wat is BDSM, Hoe word ik een goede Femdom sub), ik geef af en toe een BDSM workshop en start binnenkort met online BDSM e-learnings en hopelijk vind ik de tijd om met een podcast te beginnen.

Ik doe dit omdat ik het KEI belangrijk vind om de diepere lagen van BDSM uit te dragen, levend te houden. En mijn manier van BDSM hoeft niet jouw manier van BDSM te zijn, dat mag echt als dag en nacht verschillen, want het is juist belangrijk om je eigen weg hierin te bewandelen, maar… welke manier ook bij je past, de ware BDSM gaat voorbij de oppervlakkigheid van de jagers en de willers.

En deze liefdevolle BDSM informatieoverdracht, is mijn, door mijzelf opgedragen, missie. Het kost mij dagelijks vele uren en nee, het levert onderaan de streep nauwelijks iets op. Als je de inkomsten gaat verdelen over de vele uren, dan weet ik 100% zeker, dat jij daar niet je bed voor uit zal komen. En gelijk heb je.

Maar ik ben een Femdomlady with a mission en ik zal er alles aan doen om de ware essentie van BDSM – en Femdom in het bijzonder – uit te blijven dragen. Omdat zoiets bijzonders nooit verloren mag gaan in de uitholling en verwoesting van BDSM.

Geniet van de dag. En laat vooral de zon stralen in jezelf. Weet dat er heel veel mensen zijn die hetzelfde hopen te vinden als jij en ik. De vraag is alleen, hoe vinden we elkaar?

Meesteres Moriah

Meer informatie

E-book Wat is BDSM?
BDSM boekenhoek

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: Art of Pictures

BDSMforyou lijn