Masturbatie of zelfbevrediging

Masturbatie is een ander woord voor zelfbevrediging en het betekent het zelf stimuleren van je geslachtsdelen om seksuele opwinding te bereiken, tot er één of meerdere orgasmen volgen. Bijvoorbeeld door jezelf af te trekken, te vingeren of wellicht door een bepaald hulpmiddel te gebruiken. De term masturbatie wordt echter ook gebruik wanneer je met de hand het geslachtsorgaan van de ander stimuleert.

Masturbatie of zelfbevrediging

Zelfontdekking

Het is een vorm van zelfontdekking en zelfexpressie die mensen van alle leeftijden, geslachten en achtergronden beoefenen. Hoewel het vaak wordt gezien als een taboe of een onderwerp van schaamte, is masturberen een volkomen normale en natuurlijke activiteit die talrijke voordelen biedt. Het woord masturberen is (mogelijk) afgeleid van de Latijnse woorden mas en turbare wat mannelijkheid en (heftig) bewegen betekent.

De meeste mensen doen het

Uit diverse studies blijkt dat een overgrote meerderheid van de mannen, ongeveer 90%, en twee derde van de vrouwen wel eens hebben gemasturbeerd. Voor één of meerdere keren. Het Kinsey-rapport, gepubliceerd in het jaar 2000, onthulde dat slechts een kleine groep nog nooit gemasturbeerd had. Deze groep bestond voornamelijk uit mensen ouder dan 60, jongeren tussen de 10 en 15 jaar. En individuen die zich identificeren met christelijke politieke groeperingen.

Voordelen van masturbatie

Masturbatie kan verschillende voordelen hebben, waaronder het verlichten van seksuele spanning, het helpen leren over je eigen lichaam, wat kan bijdragen aan betere seksuele relaties, en het verminderen van stress. Het wordt door veel gezondheidsprofessionals als een veilige seksuele activiteit beschouwd, mits het op een veilige manier wordt gedaan zonder fysieke schade te veroorzaken. Bovendien kan het bijdragen aan een positief zelfbeeld en het welzijn door een gezonde verkenning van het eigen lichaam.

Misvattingen rond masturberen

Ondanks de voordelen, bestaan er nog steeds vele mythen en misvattingen over masturberen. Een veelvoorkomende mythe is dat het schadelijk zou zijn voor de seksuele relaties, terwijl het in werkelijkheid kan helpen bij het verbeteren van seksuele relaties door betere zelfkennis en communicatie over seksuele voorkeuren. Ook het idee dat masturberen alleen is voorbehouden aan mensen zonder seksuele partners is een misvatting; veel mensen in relaties masturberen ook, als onderdeel van hun seksuele expressie.

Het erkennen en accepteren van masturberen als een natuurlijk onderdeel van menselijke seksualiteit kan leiden tot een gezondere houding ten opzichte van seks en het eigen lichaam. Het biedt een veilige ruimte voor individuele verkenning en kan een rol spelen in seksuele voorlichting door het bieden van directe kennis over seksuele respons en plezier.

Masturbatie en BDSM

Ook binnen de BDSM kan masturbatie een rol spelen. Een goed voorbeeld hiervan is kuisheid controle, waarbij de mogelijkheid tot masturbatie wordt ontnomen. Maar bijvoorbeeld ook het toestemming moeten vragen aan de Dominant om tot een orgasme te komen, wordt binnen de BDSM vaak gebruikt.

Leuke masturbatiespelletjes kunnen zijn:

  1. Masturbatie waarbij het orgasme binnen een x-aantal tellen moet plaatsvinden (en anders pech!).
  2. Masturbatie met een orgasmeverbod tot de Dominant zegt dat het mag.
  3. De sub door middel van een dobbelsteen laten bepalen over exact hoeveel minuten en seconden hij/zij tot een orgasme moet komen. Te laat of te vroeg is beide niet goed.
  4. Opdracht tot masturberen in het openbaar (b.v. op het toilet van het werk/restaurant). En wie weet, ooit in het échte openbaar.
  5. Je sub laten masturberen terwijl je hem pijnprikkels geeft.
  6. Een erectie moeten bewaren terwijl hij een ijsblokje (tot volledig gesmolten) over zijn ballen moet wrijven.
  7. Verplicht 6x tot een orgasme moeten masturberen op één dag. Bijvoorbeeld op ieder heel uur.
  8. Spelen met de kuisheid, bijvoorbeeld met het gebruik van een kuisheidsgordel.
  9. Masturberen met gebruik van seksspeeltjes zoals een verplichte buttplug.
  10. Genieten van de masturbatie van de ander, terwijl je zelf staat vastbonden (met masker over je hoofd) in de hoek.
Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is primal play?
De kuisheidsgordel, waar ga je voor kiezen?
Hoe gebruik je een anaal douche om te spoelen?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn