Degradatie tot menselijke asbak, kan het kwaad?

De telefoon gaat, ik neem op. Aan de andere kant van de lijn hoor ik een mannenstem. “Goedemiddag Meesteres, rookt u?” Die ene vraag geeft mij al zoveel informatie, want die vraag wordt niet gesteld met oog op mijn gezondheid of mogelijke rookoverlast. Ik heb duidelijk iemand aan de telefoon die graag als menselijke asbak wordt gebruikt.

Degradatie tot menselijke asbak

De beleving

De degradatie tot asbak maakt deel uit van de beleving als human furniture of menselijk meubelstuk. Het is een ultieme vernedering als je wordt gebombardeerd tot object (objectificatie). Een asbak is dan ook nog eens een degradatie tot niet zomaar een object, maar een object dat wordt gebruikt voor afvalresten. Je bent dus eigenlijk nog minder dan niks. Hooguit goed genoeg als afvalverzamelaar.

Dienen als een asbak heeft niets met pijn te maken (het gaat dus niet om het vuur van de sigaret) maar om de diepste beleving van dienstbaarheid en in die beleving jezelf minder dan niets te willen ervaren. De sub haalt zijn plezier uit de vernedering en het plezieren van zijn Meester of Meesteres. Eigenlijk kun je het zien als een beleving in de mentale pijn. Hoe ‘niets’ kun je je voelen, wanneer je slechts wordt gezien als asbak.

Ook de Engelse benaming ‘Human ashtray’ wordt vaak voor gebruikt.

Verschillende manieren

De menselijke asbak kan op verschillende manieren ingekleurd worden. Hij kan zijn hand ophouden, zodat zijn hand de asbak vormt. In- of exclusief het uitdrukken van de peuk (pas op voor brandwonden). Je kunt natuurlijk ook de as aftikken over het heel lichaam. Leuk als je vooraf de huid hebt ingesmeerd met olie, waardoor de as goed blijft plakken. Of je tikt heel specifiek de as van de sigaret af in de mond van de sub. Het is maar hoe de fetisj eruit ziet. Dat kan erg nauw luisteren en per persoon verschillen.

Het is niet noodzakelijk dat de as ook daadwerkelijk in mond, in de handen of over het lichaam van de sub belandt. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen dat de sub een asbak tussen zijn kaken klemt, er bestaan zelfs hiervoor speciale asbakgags. Het is maar waar je voor kiest of hoe je het wilt opbouwen. Het is jullie spel. Wel belangrijk is dat de sub lekker dicht naast je zit en je natuurlijk niet hoeft op te staan om je as kwijt te raken. Hij is er immers voor het gemak van de Dominant.

Kan het inslikken van sigarettenas kwaad?

Zoals bij veel dingen het geval is, gaat het om de hoeveelheid. Als iemand een kleine hoeveelheid sigarettenas inslikt, is de kans op ernstige vergiftiging relatief klein, maar het is nog steeds niet gezond.

Sigarettenas bevat veel van de schadelijke chemische stoffen die aanwezig zijn in tabak en sigarettenrook, zoals zware metalen (lood, cadmium) en kankerverwekkende stoffen. Deze stoffen kunnen toxisch zijn voor het lichaam. Het inslikken van sigarettenas kan leiden tot irritatie van de slijmvliezen in de mond, keel en maag. Dit kan symptomen veroorzaken zoals misselijkheid, braken en buikpijn.

De risico’s van de human astray

Hierboven schreef ik al over de giftige stoffen in het as van een sigaret. Een klein beetje kan geen kwaad (mits niet te vaak) maar ik zou er wel een beetje mee oppassen. Gezond is het in ieder geval niet.

Let er ook op dat bij het aftikken van de as in de mond, dat er geen brandende delen van de sigaret zijn mond of sigaret beschadigen. Kortom, doe alles met beleid, zoals bij heel veel BDSM belevingen en/of spelvormen!

Meesteres Moriah

Meer informatie

Vernedering, een intense mentale pijn beleving
Menselijk meubelstuk  (Human furniture)

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: BDSMforyou

BDSMforyou lijn