Waarvoor gebruik je een neushaak?

De neushaak kun je gebruiken bij een bijzondere vorm van bondage. Je kunt hiermee het hoofd achterover dwingen. Dit is best heftig, want de nek (en neus) is kwetsbaar. Dus niet zozeer geschikt voor de beginner. De neushaak kan ook prachtige gebruikt worden als onderdeel van vernedering. het is immers best een hachelijke situatie om zo bij de neus te worden genomen. De sub lijkt zo net een varkentje.

Waarvoor gebruik je een neushaak?

De neushaak

De neushaak bestaat uit een RVS haak en een leren riem. De haak gaat (voorzichtig, want je wilt geen bloedingen) in de neus. De riem kun je rond het hoofd vastmaken. Soms wordt de RVS haak ook los verkocht en kun je deze zelf met een riem of ketting aan het hoofd vast maken. Veelal kun je de neushaak vast maken aan een ballgag of andere gag. Soms wordt een extra riempje meegeleverd, het is maar net voor welk type je kiest. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook halskragen met de uitbreiding van een neushaak.

De bondage

De (losse) haak kun je deel laten uitmaken van een bondage met touwen. Je kunt hiermee het hoofd iets naar achteren kantelen en bijvoorbeeld de haak aan de polsen vastmaken. Of, als je sub een collar draagt, aan de ring van de collar (die je voor deze gelegenheid een slag draait zodat de ring van achteren zit). Van daaruit kun je de rest van de bondage aanleggen.

Veiligheid

Je neus is natuurlijk niet gemaakt om er een RVS haak in te stoppen, dus het is belangrijk om voorzichtig te doen. Niet alleen met de neus (hardhandig de haak erin plaatsen) als de nek (de touwen te strak zetten). Er kan ernstige schade aan het lichaam worden toegebracht als ze niet correct zijn geplaatst of als ze te hard zijn aangetrokken.

Na afloop van het gebruik de neushaak even reinigen met een goede toycleander of ander desinfectiemiddel, zodat hij weer klaar ligt voor een volgende keer!

Meesteres Moriah

Meer informatie

Touw voor de bondage, waar kies je voor?
Wat is BDSM?
Beginnen met BDSM

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn