Hoe realistisch is een slavenveiling?

Om de vraag ‘hoe realistisch is een slavenveiling?’, gelijk kort en krachtig te beantwoorden: dat is het natuurlijk niet. De tijd van de echte slavernij hebben we gelukkig al lang achter ons gelaten. Het spreekt echter binnen de BDSM nog steeds enorm tot de verbeelding, want ik krijg regelmatig een mailtje van iemand die zich voor een slavenveiling wil opgeven. Terwijl ik er niet eens eentje organiseer, maar dat terzijde. Maar wat betekent een slavenveiling dan wel?

Hoe realistisch is een slavenveiling?

Slavenveiling

Een slavenveiling is niks meer of minder dan een kinky (speel)party met een thema. Simplistisch gezegd worden er op een slavenveiling, slaven geveild. Dit betekent dat Meesteressen en/of Meesters hun subjes, slavinnen en/of slaven, beschikbaar stellen voor andere dominanten. Dat kan voor een uurtje zijn, dat kan voor een avondje zijn of misschien wel een hele dag op een later moment. Zo’n extra slaafje is natuurlijk hartstikke handig als er nog iets in de tuin moet gebeuren of wanneer het huis grondig gepoetst moet worden. De slaafjes worden dus niet echt geveild, maar op een ludieke manier, voor kortere of langere tijd, uitgeleend aan een andere dominant. Dit spreek velen enorm tot de verbeelding, de veilingen versterken immers de dominante- en onderdanige rollen. Het is zo duidelijk wie, wat is. Hoe intens is dat.

Het wordt weer hoog tijd!

Helaas komt het niet meer zo vaak voor. Een aantal jaar geleden hoorde ik er veel vaker over, maar het is alweer een tijdje rustig rondom de slavenveilingen. Jammer, want het blijft natuurlijk een super leuk themafeest en nu ik er zo over schrijf, begint het alweer een beetje te borrelen bij mij. Want is het eigenlijk niet de hoogste tijd voor een nieuwe veiling! In mijn speelhuis kan ik heel wat handige handjes gebruiken. Van het helpen met klussen tot het invetten van mijn lederen zwepen en oliën van mijn touw.

Inspectie

Bij een goede slavenveiling hoort natuurlijk een grondige inspectie, de slaaf wordt naakt gekeurd. Het “waar” moet immers grondig geïnspecteerd kunnen worden. Wat is zo’n slaaf nou waard? Is hij handig? Is hij in kuisheid? Heeft hij bepaalde kwaliteiten? Dat bepaalt toch of hij een dubbeltje waard is, of toch een kwartje. Dus mogen slaven zich presenteren, kan er door de aanwezige dominanten grondig gekeken worden naar de staat van zijn body en bij gebleken geschiktheid kan er op hem (of haar) geboden worden. Door de lijfeigenaar kan vooraf worden aangegeven hoe lang er over de slaaf kan worden beschikt.

Als de veiling eenmaal is begonnen, wordt de slaaf aan de hoogste bieder “verkocht”. Er zijn verschillende rollen te verdelen tijdens de slavenveiling: beschikbare slaven, biedende dominanten en natuurlijk een veilingmeester(es).

Goede doel

Als extra diepgang, kan de opbrengst van de veiling eventueel worden besteed aan een goed doel.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is BDSM?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn