Wat is trampling en hoe veilig is het?

Bij vernedering wals ik vooral mentaal over mijn subje heen, maar fysiek is minstens net zo leuk. Neem bijvoorbeeld “trampling”. Trampling is een Engels woord met als Nederlandse vertaling “vertrappen” of “onder de voet lopen”. Bij trampling loop, schop of sta je op de liggende partij. Dat kan met hoge hakken, maar je kunt het ook prima doen met blote voeten. Uiteraard worden de geslachtsdelen niet gemeden, maar je moet het natuurlijk wel met beleid doen. De sub hoeft niet stuk.

Hoe veilig is trampling?

De beleving

Trampling is een combinatie van pijn, genot, overgave en vernedering, waarbij er een machtssituatie ontstaat. De sub verandert hiermee in een menselijke deurmat. Letterlijk.  De persoon die de trampling uitvoert is doorgaans een vrouw en het “slachtoffer” is doorgaans een man. Tijdens de trampling kijkt zij letterlijk op hem neer, wat het gevoel van vernedering nog eens extra versterkt.  

Elke schoen heeft een eigen uitwerking, loop je op blote voeten, met sokken, panty’s, laarzen, op gympen, of juist op high heels. Het effect op de huid is verschillend. Probeer het gewoon eens uit en ontdek met elkaar jullie voorkeur. Ieder lichaam zal ook weer anders reageren. Hakken kunnen tijdelijk afdrukken nalaten, maar meestal zijn die na een dag of drie weer verdwenen. Diepere afdrukken kunnen soms wekenlang zichtbaar zijn.

Trampling tables

Voor het vertrappen van de pik en ballen zijn er speciale trampling tables. Hier gaat de sub onder liggen. Zijn pik en ballen komen door een speciaal gat naar buiten, waardoor ze bovenop de tafel liggen en jij dus eenvoudig er overheen kunt lopen, staan of schoppen.

Als je een beetje handig bent kun je deze tafel prima zelf maken (of laten maken).

De risico’s van trampling

Het lichaam is gelukkig wat minder kwetsbaar dan we vaak denken. Botten worden bij trampling niet gebroken en met een naaldhak prik je ook niet zo maar door de huid. Toch is het belangrijk dat je goed weet waar je je voeten zet. Je kunt bijvoorbeeld wel op iemand zijn platte handpalmen gaan staan, maar met je hakken op een vinger kun je maar beter niet doen. Ook het gezicht kun je beter overslaan. Op zich kan het hoofd wel iets hebben, maar de kaak kan bijvoorbeeld niet veel gewicht verdragen. Beter is daar maar gewoon uit de buurt te blijven met je volle gewicht.

Er is echter een verschil tussen trampling en crushing. Bij crushing gaat het echt om platstampen of verpletteren en bij trampling gaat het om meer om het “lopen”.

Kan iedereen aan trampling doen?

Ja in principe wel maar hoe zwaarder je bent, hoe rustiger je het moet doen. Het is noodzakelijk vooral je hoofd er goed bij te houden en eventueel gebruik te maken van een houvast, zodat je niet onverhoopt komt te vallen. Een lichaam loopt immers iets anders dan de vloer die je normaal gewend bent. En als je boven op elkaar komt te vallen, kan er letsel ontstaan waar niemand op zit te wachten.

Zo voer je de trampling zo veilig mogelijk uit

Leg je sub op een stevige ondergrond (bijvoorbeeld op de vloer). Hij kan hierdoor zijn spieren aanspannen en stil blijven liggen. Een matras lijkt misschien lekkerder te liggen maar door de zachtheid van een matras heeft de liggende partij niets om zich tegen af te zetten en kan daardoor moeilijker stil blijven liggen. Dit betekent dat jij je voet net ergens anders neerzet als de bedoeling was.

Zorg voor een mogelijkheid waardoor je je evenwicht goed kan bewaren. Bijvoorbeeld door je ergens aan vast te houden.

Laat de sub op zijn rug liggen, de wervelkolom is kwetsbaar en zou tijdens een trampling kunnen breken. Zeker als je ook nog eens hakken draagt.

Kies de juiste schoenen voor de gewenste beleving.

Ga niet direct met je volle gewicht op iemand staan maar bouw het langzaam op.

Lichaamsdelen waar je voorzichtig op kunt staan; borst, buik, benen, handpalmen, armen, geslachtsdelen.

Houd altijd je hoofd erbij, bij alles wat je doet. Bouw de dingen voorzichtig op, houd je sub in de gaten en kijk of je het gevoel langzaam kan intensiveren. Ga nooit direct met je hele gewicht ergens op staan.

Wissel het spel af door regelmatig op- en af te stappen zodat het gevoel voor de sub verrassend blijft.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat kan je met een trampling table?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn