Schaamstreek: geschoren, getrimd of kaal?

Binnen de BDSM wordt er heel wat afgeschoren. Sommigen vinden het fijn om zich volledig te scheren, dus van top tot teen, de ander beperkt zich tot de schaamstreek. Het scheren van de schaamstreek kan binnen de BDSM een teken zijn van kwetsbaarheid en onderdanigheid, maar het is natuurlijk ook hartstikke praktisch. Op zich niet zo gek dus dat een Dominant dit verlangt van een onderdanige. Er zijn genoeg spelvormen te verzinnen waarbij schaamhaar écht niet prettig is. Denk bijvoorbeeld aan CBT… ik zie mezelf niet grabbelen in die bush, op zoek naar die kleine pielemowskie van je. En dan nog, als ik een CBT-speeltje gebruik is de kans mega groot dat er allerlei haren er tussen bekneld raken. En jij maar gillen van ellende en mijn buren maar denken dat je ik aan het afslachten ben.

Schaamstreek: geschoren, getrimd of kaal?

Helemaal kaal

Er zijn ook subs die er zelf voor kiezen zich volledig kaal te scheren. Hier kan het gaan om een onderdanige beleving maar ook gewoon heel praktisch. Als jij een fetisj hebt voor bijvoorbeeld kaarsvet, is het écht fijner wanneer dit gebeurt op een gladde huid. Kaarsvet van borsthaar peuteren is écht niet zo leuk. Voor beide partijen trouwens niet. Of wat denk je van needle play op je rug, als daar een oerwoud aan haar zit. Ook geen pretje voor de “prikker”.

Forced

Kom je ongeschoren op je afspraak bij je Meesteres en heeft zij plannen met je waarbij ze dat oerwoud totaal niet kan gebruiken? Dan kan ze net zo makkelijk kiezen voor een “forced shaving!” Hopla, dot scheerschuim erop, mesje erbij en weg met die haren! Opgeruimd staat netjes. Het is maar te hopen dat ze voor dit soort gelegenheden niet speciaal een bot mes heeft liggen. Voor sommigen een extra kick om op die plek met zachte (ahum) hand’ onthaard te worden! Een voor een eruit trekken met een pincet kan natuurlijk ook. Het is maar net hoe de pet staat.

Hoe scheer je veilig je schaamhaar?

Het scheren van schaamharen vereist zorg en aandacht om irritatie, snijwonden en ingegroeide haren te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen voor een veilige scheerervaring:

Voorbereiding

 • Trim eerst
  Als je schaamharen lang zijn, is het handig om ze eerst te trimmen met een tondeuse of kleine schaar.
 • Warm water
  Neem een warme douche of bad om de haren te verzachten en de huid te ontspannen.
 • Scrubben
  Gebruik een zachte scrub om dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haren te voorkomen.

Scheren

 • Scherp scheermesje
  Gebruik een nieuw of scherp scheermesje om het risico op irritatie te verminderen.
 • Scheerschuim of -gel
  Gebruik een scheerschuim of scheergel voor de gevoelige huid. Dit helpt het scheermes soepel over de huid te laten glijden en vermindert de kans op snijwonden.
 • Huid strak houden
  Houd de huid strak tijdens het scheren om snijwonden te voorkomen.
 • Langzame bewegingen
  Scheer langzaam en voorzichtig in de richting van de haargroei om huidirritatie en ingegroeide haren te voorkomen.

Nazorg

Gebruik van een ontharingscrème

Er zijn speciale ontharingscrèmes ontworpen voor gebruik op de schaamstreek. Deze crèmes bevatten chemicaliën die de haarstructuur afbreken, waardoor het gemakkelijk kan worden verwijderd zonder scheren of waxen. Hier zijn enkele richtlijnen voor het gebruik van ontharingscrème op de schaamstreek:

Voorbereiding

 • Lees de instructies
  Voordat je een ontharingscrème gebruikt, lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Zorg ervoor dat de crème geschikt is voor de schaamstreek.
 • Allergietest
  Test de crème eerst op een klein stukje huid (bijvoorbeeld op de arm) om te zien of er een allergische reactie optreedt. Wacht minimaal 24 uur om te controleren op roodheid of irritatie.

Gebruik

 • Reinig de huid
  Zorg ervoor dat de huid schoon en droog is voordat je de crème aanbrengt.
 • Aanbrengen
  Breng de crème voorzichtig aan op het gebied dat je wilt ontharen. Vermijd contact met slijmvliezen, zoals de binnenkant van de schaamlippen of de pik.
 • Laat inwerken
  Laat de crème inwerken volgens de aangegeven tijd in de instructies (meestal 5 tot 10 minuten). Laat het niet langer zitten dan aangegeven om irritatie te voorkomen.
 • Verwijder de crème
  Gebruik een spatel of een natte doek om de crème voorzichtig te verwijderen. Spoel daarna grondig met koud water om alle resten te verwijderen.
 • Hydrateren
  Na het ontharen kun je een kalmerende lotion of crème aanbrengen om irritatie te verminderen.

Nazorg

 • Vermijd zonlicht en strakke kleding
  Na het ontharen kan de huid gevoelig zijn. Draag losse kleding en vermijd direct zonlicht op het behandelde gebied.
 • Niet opnieuw ontharen
  Wacht minstens 48 uur voordat je het opnieuw probeert, zelfs als er wat haren achterblijven. Het herhaaldelijk aanbrengen van ontharingscrème kan de huid beschadigen.

Aanbevolen producten

Enkele merken die ontharingscrème voor de schaamstreek aanbieden zijn Intimate Hair Removal ontharingspoeder (top spul), HOT Intimate Depilation cream, Veet en Blitz. Ze hebben specifieke formules voor gevoelige huiden en kleine spatels voor nauwkeurige toepassing. Kies altijd voor crèmes die expliciet aangeven dat ze veilig zijn voor de schaamstreek.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Een afspraak bij een Meesteres, hoe bereid je je voor?
Hoe gebruik je een anaaldouche om te spoelen?

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
© Foto: 123rf.com

BDSMforyou lijn