Watersport of plasseks, kan het kwaad?

Watersport of plasseks zijn andere termen voor wetsex. Het is een overkoepelende naam voor alles wat met seks en plas te maken heeft. Golden shower, champagne seks, urolangnie, alles valt hieronder. Plasseks wordt binnen de BDSM door een grote groep actief beoefend, veelal door het onder plassen van de sub, of deze gebruiken als toilet. Een uiting van pure macht en het gevoel van ultieme vernedering.

Watersport of plasseks, kan het kwaad?

Taboe op plasseks of watersport

Vooral bij outsiders ligt er vaak een taboe op deze manier van seksbeleving. Denk maar eens terug toen enige tijd geleden die ‘sekstape’ van een vrouwelijke BN’er online werd geplaatst, waarin ze werd onder geplast en de ophef die daaruit ontstond. Natuurlijk zit niemand te wachten op de verspreiding van intieme momenten, maar het feit dat het hier om plasseks ging, gaf het ook nog eens een andere lading.

Toch is ook dit een vorm van delen van intimiteit met elkaar. En als je er beiden geen problemen mee hebt, is er niks aan de hand. Overigens ben je zeker niet alleen als je hiervan geniet. Er genieten veel meer mensen van dit spel, alleen wordt er niet zo snel openlijk over gesproken.

Niet zomaar

Bij watersport draait het dus vooral om urine van de dominant. De beleving draait om vernedering en onderdanigheid. Het is een vorm van edgeplay. Plasseks is niet iets wat je ‘zomaar’ bij een ander gaat doen. Wist je trouwens wanneer je een ander zonder toestemming onder plast, dat dit valt onder ‘seksueel geweld’? Juridisch gezien niet hetzelfde als verkrachting, maar wel als aanranding. Voor je het gaat doen, moet je dus echt wel zeker weten of de ander openstaat om dit van jou te ontvangen.

Door de sub wordt urine niet altijd als vernederend ervaren. Binnen de Femdom kan ‘haar champagne’ ook als ultieme waardering worden gezien.

Schaamte voorbij

Voor beiden partijen is het belangrijk dat je goed weet dat je deze stap wilt zetten, voor je er aan begint. Je moet er toch een bepaalde schaamte voor overwinnen. Dit geldt net zo goed ook voor de dominant, want je plast echt niet zomaar over een ander heen. Je deelt toch een intiem moment met elkaar, iets wat je normaal gewoon achter gesloten deuren op de WC doet.

Vormen van plasseks

Er zijn verschillende manieren om plasseks te beleven. De meest voorkomende zijn:

– plassen over het hele lichaam
– plas laten drinken, direct uit de bron
– plas laten drinken via een glas of beker
– vooraf de plas opvangen en daarna over het lichaam gieten
– opvangen in een klein flesje en meegeven als ‘parfum’
– als beloning of juist als straf
– aanleggen van een katheter

De risico’s van watersport

Watersport of plasseks is niet volledig zonder risico’s. Het gebeurt niet vaak maar je kunt via plas in de mond of in het gezicht (ogen) bloot worden gesteld aan hepatitis B of andere SOA’s.  Daarnaast kunnen de bacteriën in urine in eventuele kleine wondjes een infectie veroorzaken. Urine is zeker niet steriel.

Gelukkig gebeurt het niet vaak dat je op een dergelijke manier wordt besmet, maar je kunt maar beter geen onnodige risico’s lopen en net als bij ander seksueel contact, zorgvuldig hiermee omgaan en niet zomaar je door iedereen onder laten plassen.

Als je zeker weet dat er geen kleine wondjes zijn en je het gezicht volledig vermijdt, dan zijn er nauwelijks risico’s aan plasseks.

Het drinken van grote hoeveelheden urine kan ook voor andere gezondheidsklachten zorgen. Het bevat namelijk schadelijke chemicaliën (urinezuur). Het is niet voor niets een afvalproduct van ons lichaam. Dus een paar slokjes, okay, maar liever geen bidon vol.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is BDSM?
Beginnen met BDSM

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn