Voor welke gag of mondknevel ga jij het liefst?

Het kan soms handig zijn om je sub de mond te snoeren. Dit kan natuurlijk door je hand ervoor te houden, maar daarvan krijg je een lamme arm, je kunt er voor kiezen om er een vieze sok of gedragen slip in te proppen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gag. Alleen, heb je enig idee hoeveel verschillende soorten gags er zijn? Je ziet amper door de bomen het bos nog. Vandaar maar eens een blog over al die verschillende mogelijkheden. En dan hoor ik na afloop graag, welke gag jouw voorkeur heeft (en waarom).

Voor welke gag of mondknevel ga jij het liefst?

De beleving van de gag

Natuurlijk is de meest belangrijke functie van de gag, het geluid dempen van de sub, want sommige schreeuwen de hele buurt bij elkaar als ze de kans krijgen. Dat wil je niet. Het gebruik van een gag kan het geluidsniveau behoorlijk dempen. Ook prettig voor je oren. Maar een gag doet meer. Het kan onderdeel uitmaken van een uitgebreide bondage, maar het onderstreept ook de onderdanigheid en het heeft iets vernederends. Je geeft hiermee een duidelijke boodschap af. “Wat uit jouw mond komt, is toch niet belangrijk.” En wat denk je van dat gekwijl… Je kunt er beter een lekbakje onder hangen. De lange druipers zijn niet alleen smerig, maar ook nog eens vernederend! Ook kan een gag een bijzondere functie hebben binnen rollenspel. Denk aan de tandartsstoel, het bit tijdens ponyplay of een bot tijdens puppy play. Een gag is dus heel wat meer dan een knopje om het geluidsniveau te temperen.

Gag of mondknevel

Er is geen verschil tussen deze twee, de mondknevel is gewoon een Nederlandse benaming voor gag. Het is een attribuut dat de sub verhinderd om te praten of schreeuwen. Het werd in de oudheid al gebruikt, zodat de beul geen hinder had van het geschreeuw (en de omwonenden dus ook niet). Tegenwoordig hebben we geen beulen meer en is het alleen nog maar een favoriet speelgoedje binnen de BDSM. Ik snap dat wel. Sommige krijsen als magere speelvarkens.

Natuurlijk hoef je geen specifieke knevel te kopen om iemand zijn mond te snoeren, als je een beetje op je budget moet letten. Een zakdoek rond de mond is ook prima. Overigens heet deze manier, een OTM-knevel (Over The Mouth knevel). En zo komen we gelijk op de verschillende soorten mondknevels.

Over The Mouth

Een (zak)doek rond de mond gebonden.

Cleave gag (kliefknevel)

Een variant op de OTM-knevel maar deze zit niet over, maar in de mond.

Knotted gag (knoopknevel)

Dit is een kruising tussen de cleave en de ballgag. Er wordt een knoop geplaatst in de cleave gag, en deze knoop wordt in de mond geplaatst. De knotted gag heeft twee voordelen boven de balknevel: de knoop absorbeert het speeksel, en de knevel kan gemakkelijk gewassen worden voor hergebruik. Knopen kunnen worden verdubbeld of verdrievoudigd om de knevel aan de grootte van de mond aan te passen.

Stuffed gag

Deze werkt op dezelfde wijze als de balknevel. Een stuk stof (zakdoek, string, sok, panty, et cetera) wordt opgerold en in de mond gepropt. Het is niet de bedoeling dat je sub stikt, dus pas er wel mee op hoe diep je het in de mond propt. Het mag nooit helemaal in de mond worden geduwd. Het grootste gedeelte blijft uit de mond hangen, zodat je het – in geval van nood – direct kunt verwijderen.

Plakband of ducttape

Een rol ducttape of PVC-tape is altijd handig. Makkelijk in het gebruik door een strook te plakken van oor tot oor. Let een beetje op de haren, zodat het na afloop geen ontharingsbehandeling wordt. Ook kan het de lippen beschadigen, dus graag beleid met deze vorm van knevelen.

Ballgag

Veelal gemaakt van rubber of siliconen, maar soms ook in metaal of hout. Het heeft de vorm van een bal, gevestigd aan een riem voor om het hoofd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, met en zonder gaten (met gaten betekent makkelijker ademhalen) en uitgevoerd in verschillende materialen. Begin altijd met een kleinere ballgag en bouw de beleving op. Plaats de bal in de mond, achter de tanden en maak ht4 bandje goed vast achter het hoofd. Grote kans op kwijlen.

Ringknevel

Deze gag heeft een ring (in plaats van een bal), veelal uitgevoerd in rubber, staal of siliconen. Als de ring groot genoeg is, is orale seks mogelijk. Zekerheid op kwijlen.

Mondspreider

De mondspreider is gemaakt van staal en de wijdte is vaak verstelbaar. Je kunt hiermee de mond verder openen dan bij de ringknevel. Sommige spreiders zijn uitgevoerd met een rubber laagje, wat prettiger is voor de tanden. Andere benaming voor de mondspreider is de “Jennigsgag” of kaakklem. Hij wordt vaak door tandartsen en kaakchirurgen gebruikt om de kaken open te klemmen. Deze is daarom perfect geschikt voor het ‘tandartsspel’… en kan dus prima dienstdoen als onderdeel van nursing. Zekerheid op kwijlen.

Mondbit

Deze lijkt op de paardenbit en is daarom perfect geschikt voor ponyplay, om de beleving nog eens extra te versterken. Verkrijgbaar in diverse materialen: metaal, rubber, siliconen. Verhinderd niet zozeer de spraak en/of het geluid. Dit bit heeft echt een andere functie.

Penisknevel, penis gag of pecker gag

Ook bekend onder de naam pecker gag. De “penis” wordt in de mond geplaatst. Het kan breed en plat zijn, met de bedoeling de tong naar beneden te duwen.

Opblaasbare knevel

Een ballon van rubber of siliconen dat kan worden opgeblazen met een handpompje. Het werkt dus als een soort stevige ballon. Pomp hem rustig op tot het gewenste formaat. Wel met beleid graag.

Muilkorf of muzzle gag

Veelal gemaakt van leer. Ze worden bevestigd rond het hoofd met gespen en riemen. Vaak met een extra plaat over de mond, wangen en kin.

Trechterknevel of funnel gag

Hierbij wordt een trechter gekoppeld aan de gag, welke met riemen op de plek wordt gehouden. Deze knevel kan worden gebruikt om de drager te dwingen een vloeistof te drinken.  Let erop dat je het met beleid doet, zodat de sub niet stikt. Hij moet wel de kans krijgen om rustig te kunnen slikken.

Dildo gag

Een gag met aan de buitenkant een dildo, vaak zit er aan de binnenkant een bal die in de mond geplaatst kan worden. Een prachtige vorm van vernedering als hij met zijn hoofd de ander moet penetreren.

Gag
Gag
Gag
Gag
Gag
Gag
Gag
Gag

Veiligheid

Een gag kun je vaak gebruiken, behalve… als iemand een geïrriteerde neus (griep, astma, allergie, verkoudheid) heeft en dus amper door zijn neus kan ademhalen. In dat geval is de gag géén optie. Geen enkele. Check dus altijd voor het aanbrengen van de gag, of de sub goed kan ademhalen door de neus. Zorg er dus ook voor dat de neus vrij is en bijvoorbeeld niet wordt afgesloten met een foliebondage of iets dergelijks.

Doe geen gag in bij iemand die met zijn hoofd achterover ligt. Het speeksel kan ‘in het verkeerde keelgat’ lopen.

Een ander risico is verslikken of braken. Als het braaksel geen uitweg vindt via de mond, kan het ook de luchtwegen blokkeren. Laat daarom iemand met een gag nooit alleen. Maken jullie gebruik van een stopwoord? Verzin dan tijdens het dragen van een gag, een alternatief, zoals bijvoorbeeld een gebaar.

Reinig na afloop altijd de gag met een warm water en zeep en of een goede toycleaner.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Mijn ervaring met de pecker gag
Opblaasbare gag
Hoofdharnas met gag dildo
Fifty Shades Freed leren ball gag

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn