Maak kennis met de One bar prison of spreidstang

Houd je ervan de mobiliteit van je sub of slavin af te nemen? Je kunt daar natuurlijk een kooi voor gebruiken, maar dan kun je niet meer zoveel dienstbaarheid verwachten. Dus wat dacht je van het gebruik van een spreidstang (spreader bar, bondagestang) of “one bar prison”? De mobiliteit van subjes wordt hiermee drastisch beperkt, maar ze kunnen zich toch nog een beetje (soort van) nuttig maken. Althans, dat ligt aan natuurlijk aan het model, maar met een spreidstang moet het wel lukken. Bijkomend voordeel, het is een hilarisch gezicht!

One bar prison of spreidstang

Wat is de spreidstang?

Een One bar prison of spreidstang is een soort gevangenis, doorgaans bestaande uit één tralie (vandaar de naam), maar er zijn ook spreidstangen die een andere constructie hebben. Ze zijn echter allemaal bedoeld om de sub met een minimum aan middelen te immobiliseren. Dit kan bijvoorbeeld door een spreidstang maar het kan ook een paal zijn die aan de grond vast zit met een dildo erop. Wanneer de paal een bepaalde hoogte heeft, is het voor de slavin onmogelijk van de paal af te komen, zonder hulp. Je houdt je sub dus lekker op de plek.

De lengte van een spreidstang kan variëren, afhankelijk van het beoogde gebruik en de voorkeuren. Kortere stangen houden de enkels of polsen dicht bij elkaar, terwijl langere stangen een bredere spreiding forceren, wat kan leiden tot een meer kwetsbare en blootgestelde positie. Spreidstangen worden gebruikt om een persoon in een vaste positie te houden, wat nuttig kan zijn voor verschillende soorten spel, zoals sensatiespel, machtsexchange of impactspel. Ze kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van een meer complexe bondage-opstelling.

De ledenmaten dwingen met een spreidstang

Een spreidstang of spreaderbar kun je gebruiken om ledematen te dwingen in een spreidstand. Meestal wordt hij gebruikt om de benen uit elkaar te houden, maar armen gaat ook prima. Of armen en benen. Je kunt ook je sub op de bondagebank neerleggen, met de spreidstang tussen zijn benen en deze via een katrol omhoog hijsen. Mocht je dit willen doen, zorg dan wel dat de stok stevig genoeg is en ook de bevestigingshaken van goede kwaliteit zijn. De spreidstang is overigens (doorgaans) niet geschikt voor volledige optakeling van de sub.

spreidstang
spreidstang
spreidstang
spreidstang

Breid het uit!

Met alleen een spreidstang kun je nog niet zoveel. Je hebt er dus wel andere accessoires bij nodig, zoals bijvoorbeeld touwen en boeien. Maar je kunt het nog veel spannender maken, door bijvoorbeeld tepelklemmen (of genitaliën klemmen) met een touw strak te trekken aan de stang. Zo maak je het voor de sub steeds ongemakkelijker (of pijnlijker). Spreidstangen zijn veelal ook in breedte aan te passen, dus hoe ver die benen uit elkaar moeten, bepaalt in dit geval de dominant.

Welke spreidstang kies je?

Bepaal voor jezelf eerst hoe je de spreidstang moet kunnen gebruiken. Afhankelijk van dit speltype kun je op zoek gaan naar de juiste stang. Wil je hem in combinatie gaan gebruiken met boeien? Touwen of kettingen? Moeten de polsen én voeten eraan vast gemaakt kunnen worden? Hoe breed moet de stang ingesteld kunnen worden? Welke bevestigingsringen worden gebruikt? Wat mag het budget zijn?

Vergeet de stang na gebruik niet te reinigen met een desinfectie middel of toycleaner, zodat hij weer schoon klaar ligt voor het volgende spannende moment. Check tijdens de reiniging direct de stang op mogelijke defecten (zoals losse ringen). Bij uitschuifbare spreaders is eens in de zoveel tijd een paar druppeltjes olie aan de binnenkant, aan te raden. Op die manier blijft de stand lekker soepel werken. Scheelt weer een hoop frustratie tijdens het spel.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Wat is een slapper of plak?

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Moriah

BDSMforyou lijn