Hoe soft is soft SM?

Interesse in BDSM? Dan begin je waarschijnlijk met soft SM om de beleving langzaam op te bouwen. Onder soft SM vallen zachte handelingen (veelal zonder pijn) zoals bondage. Vaak wordt vernedering ook onder deze noemer geplaatst maar persoonlijk ben ik het daar niet mee eens. Het laat weliswaar geen zichtbare striemen achter en je krijgt er ook geen blauwe plekken van, maar vernedering kan mentaal pittig binnenkomen. Dus wat mij betreft valt vernedering niet onder de soft SM. Of het moeten spottende opmerkingen zijn als “Oooh, wat heb jij een klein pikkie!”, die eerder lachwekkend zijn dan serieus vernederend.

Hoe soft is soft SM?

Houd het leuk!

Soft SM moet vooral leuk zijn, iets waar je naar uitkijkt, iets wat je graag wilt gaan ontdekken zonder traumatische ervaringen. Die eerste stappen zijn enorm spannend en die moeten vooral positief zijn! Dus ga niet direct voluit meppen of naalden door iemand zijn tepels steken. Houd het spannend en opwindend, en houd het dus vooral leuk. Naarmate iemand meer ervaring krijgt, kun je vanzelf de diepte met elkaar in.

Spreek vooraf met elkaar wat je verwachtingen zijn, wie welke rol gaat innemen, wat je hoopt dat er gaat gebeuren, maar ook waar je bang voor bent. De basis voor een goede BDSM beleving, soft SM of hard SM, is eerlijkheid en vertrouwen.

Maar wat zou je nou wel onder soft SM kunnen laten vallen?

Okay, zweepslagen met een bullwhipe vallen niet onder soft SM, dan snap je zelf vast ook wel. En het zetten van naalden ook niet, maar wat zou er nu wel onder kunnen vallen? Het zijn vooral handelingen die je met een beginneling zou kunnen doen. Langzaam opbouwend, spannend, maar toch niet al te heftig.

Veren en paardenharen zwepen

De veren zwepen zou een prima optie kunnen zijn. Je kunt daarmee heerlijk kietelen over de huid van de ander. Plagend, maar ook heerlijk strelend. Dit geldt ook voor zwepen die gemaakt zijn van paardenhaar. Ook deze kunnen prima worden gebruikt als het er niet al te hard aan toe kan gaan. En natuurlijk kun je ook met een flogger (zo’n lekkere dikke) het lichaam strelen of zachte tikken geven.

Bondage

Bondage vermelde ik al in de eerste alinea. Dit kan met touwen, folie of bondagetape. Rustig beginnen, want je hangt bij soft SM niet iemand direct ondersteboven in de touwen. Het gaat bij soft SM vooral om het ervaren van vrijheidsbeperking. Blijf er ook altijd bij, want iemand kan altijd in paniek raken.

Handboeien

Er zijn speciale soft handboeien, fluffie, pluizig en met klittenband. Gewoon een beetje kinky, en door het klittenband snel te verstellen.

Kooi

Zolang iemand niet claustrofobisch is (maar dan kan er altijd een stopwoord worden geroepen) zou je iemand voor een paar minuten kunnen opsluiten in een kooi (en erbij blijven).

Buttplug

Het gebruik van een buttplug is ook prima onder te brengen onder de term “soft SM”. Mits je natuurlijk niet een mega formaat kiest. Bouw het gewoon rustig op en begin met een kleintje.

Leash & collar

Spannend hoor die eerste collar om je nek en aan de leash mee! Ook prima om rustig mee op te bouwen.

Tepelklemmen

Er zijn natuurlijk pittige tepelklemmen die zeker niet onder soft SM vallen, maar als je tepelklemmen kiest die je zelf kunt instellen, is dit prima te doen.

Cupping of vacuümpompen

Ook cupping en het gebruik van vacuümpompen (als je tenminste weet hoe ze werken) kunnen prima bij soft SM worden gebruikt.

Tease & denial

Uitdagen, spanning verhogen en dan weer niks. Gek maken tot bijna een orgasme, maar dan geen toestemming geven dat er ook daadwerkelijk een orgasme mag komen.

Trillers

Vibrators, trillende eitjes, prostaat stimulators of andere trillende seksspeeltjes, kunnen natuurlijk ook gebruikt worden bij soft SM.

Spanking

Een goede spanking met de handen, een gezond portie billenkoek. Een prima spel voor de beginneling! Natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe hard je slaat…en hoe vaak.

Rollenspellen

Het spelen van rollenspellen is altijd leuk en je kunt het zo gek maken, als je zelf wilt (en aandurft). Een goede manier om elkaar nog beter te leren kennen.

Bouw het langzaam op!

Afgezien van de extremen, kun je – mits je rustig opbouwt – best een hoop dingen uitproberen onder “soft SM”. Je merkt vanzelf of je met iets misschien wel iets verder kunt gaan en met iets anders juist helemaal niet.

Meesteres Moriah

Meer informatie

Beginnen met BDSM
Wat is BDSM

Bronvermelding

Tekst: Meesteres Moriah
Fotografie: 123rf.com

BDSMforyou lijn