BDSM en je relatie – Hoe vertel je het de ander?

Veel mensen hebben erotische fantasieën. Daar is niets mis mee. Het leven mag met liefde en passie geleefd worden. Ik ben niet zo van het ‘moeten’, maar in de vorige zin zou dit woord wel passen: Het leven moet met liefde en passie geleefd worden.

Veel mannen fantaseren erover zich te onderwerpen aan een dominante vrouw. Sommige vrouwen fantaseren om zo’n dominante vrouw te zijn, maar meer vrouwen fantaseren heimelijk over een dominante man.
Daar is niets mis mee. ‘Als je maar thuis komt eten’, zei mijn vader altijd.

Het wordt anders wanneer er spanning ontstaat tussen fantasie en werkelijkheid. De werkelijkheid van de relatie waar je in zit – je huwelijk, je gezin – en de ‘wetenschap’ dat daarbinnen geen plaats is voor jouw fantasieën.

Veel mannen die dromen van een dominante vrouw zijn in het dagelijks leven een stevige persoonlijkheid, hebben een verantwoordelijke – niet zelden een leidinggevende – functie, zijn getrouwd en vader van een paar lieve kinderen.
BDSM verlangens laten zich daar moeilijk in passen, maar die zijn er wel. En als je het probeert te negeren worden ze steeds sterker.
Je BDSM verlangens buitenshuis invullen leidt tot schuldgevoel. Schuldgevoel van ontrouw of vreemdgaan, of om te worden ontdekt. Maar je BDSM gevoelens bespreken met je partner is erg spannend, en er staat veel op het spel.

Dezelfde spanning kennen vrouwen met BDSM verlangens als dit thuis niet lijkt te passen.

Hoe vertel ik het de ander?

Hoe geef je jouw BDSM verlangens een passende plek in jouw relatie? Hoe accepteer jijzelf dit deel van jou? Hoe deel je jouw verlangens met je partner? Hoe zorg je dat je dit geheim met je partner kunt delen zonder je relatie te schaden, op het spel te zetten?
Hoe pak je dat aan?

Misschien heb je zelf geen BDSM gevoelens, maar heb je ontdekt dat je partner hier wel iets mee heeft, en weet jij nog niet hoe hier goed mee om te gaan?

Je staat er niet alleen voor: BDSM coaching

Praten over deze intieme en belangrijke zaken is niet eenvoudig. Gelukkig is het mogelijk om hierover met een professional te spreken. Iemand die zelf deze reis al lang geleden heeft ingezet, die zelf actief is met zijn BDSM verlangens, en ook gelukkig getrouwd en een goede vader is.

Herman LingHerman Ling (pseudoniem) is professioneel coach en handelt respectvol naar jou als ook naar je partner.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende eerste kennismaking.
bdsmcoaching.nl

Geef een antwoord