Biseksueel, wat is het?

Biseksualiteit is seksualiteit tussen mensen van verschillend geslacht en van hetzelfde geslacht. Dus iemand die van zowel mannen als van vrouwen houdt. Een deel van de biseksuelen voelt zich seksueel aangetrokken tot het ene geslacht maar gaat eerder een vaste relatie aan met het andere geslacht. Ook zijn er een aantal biseksuelen die zich wel als zodanig voelen, maar zich gedragen als hetero’s.
Volgens veel wetenschappers spelen nature (ontwikkeling, neuronale, genetische, hormonale factoren) en nurture (sociale en culturele factoren) samen een complexe rol in het vormen van biseksualiteit.

Biseksueel kan een mooi samenspel geven

Maar wat de rol ook is, niemand is voor de volle 100% hetero- of homoseksueel. En binnen de BDSM is het best handig een beetje bi te zijn. Altijd mooi het samenspel met slaven en slavinnen.

Een uitdrukking die je vaak hoort, is ‘bi-schierig’. Het houdt in dat je nieuwsgierig bent de biseksuele kant van jezelf te onderzoeken. Binnen de BDSM kan dit prima van pas komen. In opdracht van je Meester of Meesteres een bepaalde handeling uitvoeren, voelt minder eng dan dit uit jezelf doen…

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg

Geef een antwoord