Uit het dagboek van… rachab #blog19

rachab
lijn bdsm

In ‘Uit het dagboek van… rachab’ lees je de openhartige woorden van rachab. rachab draait al heel wat jaartjes mee en kent de klappen van de zweep. Haar dagboekverhalen zijn niet alleen spannend, maar vaak ook met een goede dosis humor. Ze lezen vlot weg en als je eenmaal haar verhalen gaat lezen, wil je eigenlijk alleen nog maar meer… rachab vindt het natuurlijk leuk als jij (hieronder) een reactie achterlaat.

Lijkt het jou ook leuk je dagboekverhalen te delen met onze bezoekers? Stuur dan een mailtje aan mrsmoriah@bdsmforyou.nl. Wie weet, worden jouw gedachten en ervaringen dan binnenkort ook wel gelezen door anderen. Hoe spannend is dat!

BDSM en religie

Dat er meerdere bdsm’ers zijn die religieus zijn is een feit. Toch worden ze hier niet echt verwacht en waarom eigenlijk niet?
De vooroordelen over gelovigen en religie zijn groot en door zaken die in de media komen er niet beter op geworden. Eerder verslechterd.

Mensen die hun informatie over religie en gelovigen uit de media halen, hebben daardoor een totaal verkeerd beeld van religie gekregen. Toen ik pas met een ongelovige over religie sprak, kreeg ik de wind van voren. Hij wenste mij veel succes terwijl ik naar de ‘hemel’ zou gaan, terwijl hij in de hel zou belanden, want zo denk ik, wist hij te vertellen.

Zo denk ik helemaal niet, maar ik had niet de indruk dat het zin had om er tegenin te gaan. Zijn beeld over mij, als gelovige, stond al vast. Het is ook grappig dat mensen gewoon bij voorbaat al denken te weten hoe je denkt en hoe je hóórt te leven als christene. Ik belijd mijn geloof zoals ik denk het goed is en dat kan zomaar heel anders zijn als dat een ander persoon dat beleeft. Vooroordelen over mensen hebben vind ik nooit goed. Niet aan de hand van huidskleur, kleur van het haar, geaardheid, religie etc.

Ik denk terug aan mijn tijd als raamprostituee en de dames die geregeld langs de ramen kwamen om ons te ‘bekeren’. Ik wenste ze altijd vriendelijk veel succes, maar mijn raampje mochten ze voorbij gaan. Ik was allang gelovig en ook dat kreeg ik hun niet aan het verstand.
Want hoe kun je geloven en de hoer spelen tegelijkertijd?
Dat lijkt toch heel tegenstrijdig? In mijn ogen niet tegenstrijdiger dan een gelovige homoseksueel zijn, of een gelovige arrogante boerenlul zijn.

Ja, ik geloof dat er een God is en ik geloof het niet alleen. Ik ben ervan overtuigd dat het zo is. Daar heb ik hele goede aanwijzingen voor gevonden en dat er mensen zijn die het niet geloven, daar heb ik respect voor, zolang ze mij ook maar respecteren en dat schijnt soms nog moeilijk te zijn.
De aanvallen zijn niet voor de poes, je zou dom zijn, gek zijn, bang voor de dood zijn. Nou ja noem maar op, men loopt echt over van de vooroordelen en conclusies die al getrokken zijn voor je ook maar een ‘beh’ hebt kunnen zeggen.

Ja ik ben gelovig en nee ik ben niet perfect. Sterker nog, een duidelijke boodschap die ik doorkreeg in 1 van mijn spirituele ervaringen is “1 perfect wezen en het leven zal zich wreken”
Oftewel, perfectie is uitgesloten. Het bestaat niet, het kan niet bestaan en het mag niet eens bestaan. Perfectie is een illusie. Met perfectie creëer je geen concreet leven, maar blijft het leven een soort droom.

Ja ik ben gelovig en ja ik ben ook een zondares. Net als iederéén. Ook de zwarte kousen kerkgangers, ook de salafisten, ook de zionisten, noem ze maar op. Ze zijn állemaal zondaars.
Ik zondig op mijn manier en zij zondigen op hun manier. Ik ben geen zedige vrouw, maar dat maakt mij niet minder dan hun, zij kijken neer op mij. Arrogantie, is ook een zonde meneer/mevrouw, wist u dat?
en waarom zou mijn zonde erger zijn dan die van u?
Misschien is dat het wel en misschien is dat het niet, maar daar gaat u niet over, daar gaat 1 iemand over en dat gebeurt op de dag des oordeels ten overstaande van God. Dan worden we met zijn allen beoordeeld en afgerekend op onze daden en op onze zondes en goede daden en dan wil ik daar staan met mijn éigen ervaringen, mijn éigen ontwikkelde persoon en de zondes die IKzélf begaan heb en niet omdat ik heb geleefd zoals een ander me zei dat ik dat moest doen.
En wanneer ik dan niet goed genoeg bevonden wordt, dan ben ik in ieder geval afgekeurd om de persoon die IK ben en wilde zijn en niet op de persoon die andere mensen me zeiden dat ik moest worden.

En ik heb alle vertrouwen in de barmhartigheid en vergevingsgezindheid van God en dat betekent niet dat je zomaar alles kan doen wat je wilt, want op elke daad wordt je afgerekend. Dat gebeurt al in dit leven, voor zover dat mogelijk is. Misschien heb je het al eens gemerkt. Sommige noemen het karma, sommige noemen het gods straf, ik noem het de belangrijke lessen van het leven. Een kans. Een kans om te leren van je fouten en te herstellen.

En de fouten die ik heb gemaakt en maak, dat zijn er een hoop. Net als iedereen die maakt en als je denkt dat je die niet maakt , dan is dát je gróótste fout.
Blinde vlekken voor ons eigen gedrag hebben we allemaal, maar bewust blind blijven omdat je het niet aankan om in te moeten zien dat je niet perfect bent, dat is echt iets waar veel mensen aan moeten werken. Het is namelijk helemaal niet erg om niet perfect te zijn, intégendeel! Omarm je imperfectie! Ze maken je een werkelijk bestaand echt levend wezen ipv een illusie.

En voor mensen die een heel naar beeld van religie hebben gekregen door alle excessen die het nieuws halen, wil ik alleen maar zeggen dat er in de bijbel óók geschreven staat dat we respect moeten tonen voor mensen die niet geloven. Dat we ons niet verheven mogen voelen boven ongelovigen en ook niet boven mensen die hun geloof op een andere manier uitdragen dan de onze, want de 1 eet vlees voor zijn Heer en de ander eet geen vlees voor zijn Heer. Het gaat dus wél om persoonlijke keuzes en afwegingen die je maakt. Anders zou God ons toch ook geen stel hersens mee hebben gegeven als we gewoon dom de meute en een boek moesten volgen en dan kun je gelijk zien hoeveel zondaars er zijn onder die mensen die zichzelf ‘streng gelovig’ noemen.
Waarom is religie dan zo neergezet? het is 1 grote beproeving. Want wat jij eruit haalt zegt álles over jou en dus helemaal niet zoveel over die religie.
Er valt zo ontzettend veel uit religie te halen, voor alles is een ingang te vinden in religie. Je kan er homo’s om haten, je kan er homo’s om liefhebben. Je kan ermee op hoeren neerkijken, je kan ermee tegen hoeren opkijken. Wanneer je op media moet gaan bouwen, dan zal je beeld over BDSM ook wel eens heel scheef kunnen gaan groeien, de moorden en het misbruik die gepleegd worden uit naam van BDSM zijn ook niet mis. Oftewel, de media is ook verworden tot een geloof. Een religie, die sommige mensen als de enige echte waarheid beschouwen. Kijk meer om je heen zou ik zeggen, dan leer je meer over de diversiteit van de wereld dan de eenzijdige berichtgevingen in de media.

De reden dat mijn nickname rachab werd komt ook uit mijn religie. zij was een hoer en werd een uitverkorene. Zij was een gelovige hoer. Dat ben ik ook. Dus in die zin ben ik rachab uit de bijbel. Haar naam mag van mij in leven blijven om de mensen de verschillende facetten van het geloof duidelijk te blijven maken.
En dat rachab een hoer en uitverkorene was, betekent natuurlijk niét dat alle hoeren uitverkorenen zijn. Want dat is een denkwijze die ik nog veel te vaak toegepast zie worden.
Het geeft alleen de barmhartigheid en vergevingsgezindheid van God weer, want waar hij eerder nog praat over ‘het in de poel van verderf gooien’ van deze vrouwen, maakt Hij er in hetzelfde boek even later van 1 een uitverkorene.
Dat is de tegenstrijdigheid in religie. Je haalt er uit wat er voor jou in zit en de betekenis achter alles, wordt ons vanzelf duidelijk.

En ik ben ook niet van mening dat alle ongelovigen naar de hel gaan. Integendeel, ik ben van mening dat God oordeelt over wie gelovig is en wie niet en dat de grootste ongelovigen zich schuilhouden onder de dekmantel van religie en dat de grootste gelovigen zich schuilhouden onder de mantel van atheïsme. Je kan jezelf wel elk etiket opplakken wat je wilt, betekent het dan ook dat je dat echt bént? En ook dat wordt omschreven in de bijbel wanneer er gewaarschuwd wordt voor ‘De wolf in schaapskleren en het schaap in wolfskleren”.
Laat je dus niet misleiden door sommige mensen die zichzelf ‘streng religieus’ noemen. We weten allemaal dat onder hun soms de grootste zondaars leven, maar ook dat is niet aan ons om te bepalen, maar aan God. Dat staat ook in de bijbel geschreven dat HIJ zal oordelen en weet je hoeveel mensen op Zijn stoel gaan zitten? en uit Zijn naam oordelen en handelen? Denk even na, wat zou jij doen op de dag des oordeels, als jij God was en mensen zouden uit jouw naam, zoveel leed en ellende op de wereld toegebracht hebben? Nou dan weet je toch eigenlijk wel diep in je hart, wie Hij is en hoe Hij in elkaar steekt, want Hij leeft ook in jouw hart en houdt van al Zijn kinderen. Van elk stuk, niet 1 uitgezonderd, en Hij hoopt alleen maar dat iedereen, hoever afgedwaald ook, zijn/haar weg naar Hem vroeg of laat weer terug vindt. Geleerd van hun fouten, door de wol geverfd, maar een stuk wijzer geworden.

en dat is mijn visie op mijn geloof. Het is niet zo slecht als sommigen het willen doen …’geloven’…

Meer informatie

Meer blogs van rachab
Meer verhalen in ‘Uit het dagboek van…’

BDSMforyou lijn

Geef een reactie