Uit het dagboek van… rachab #blog71

rachab
lijn bdsm

In ‘Uit het dagboek van… rachab’ lees je de openhartige woorden van rachab. rachab draait al heel wat jaartjes mee en kent de klappen van de zweep. Haar dagboekverhalen zijn niet alleen spannend, maar vaak ook met een goede dosis humor. Ze lezen vlot weg en als je eenmaal haar verhalen gaat lezen, wil je eigenlijk alleen nog maar meer… rachab vindt het natuurlijk leuk als jij (hieronder) een reactie achterlaat.

Lijkt het jou ook leuk je dagboekverhalen te delen met onze bezoekers? Stuur dan een mailtje aan mrsmoriah@bdsmforyou.nl. Wie weet, worden jouw gedachten en ervaringen dan binnenkort ook wel gelezen door anderen. Hoe spannend is dat!

Meester vindt mij dom

Nou ja dom. Hij pest me er vaak mee. Hij weet dat ik niet dom ben. Mijn IQ is al vaker gemeten rond de 130.

Ik vond het trouwens raar om te lezen dat je IQ wel degelijk ook samenhangt met de kennis die je hebt. Ik heb niet gestudeerd, omdat ik altijd onder gepresteerd heb door allerlei oorzaken. Daarom heb ik natuurlijk minder kennis van een aantal zaken. Dat zegt natuurlijk totaal niks over je intelligentie. Dus wat dat betreft blijft IQ toch een raar dingetje. Vraag me ook weleens af hoe hoog ik zou scoren als ik wel gestudeerd had.

Voor mij heeft IQ niets met kennis te maken, maar met hoe snel je zaken oppakt, hoe snel je oplossingen kunt bedenken en hoe je ook zelfstandig kunt denken zonder dat alles je voorgekauwd wordt.
Het hangt het er ook maar net vanaf wáár je interesse ligt of je veel informatie op gaat slaan. Als het mij niet interesseert, gaat het ‘t ene oor in andere eruit. Als het me wel interesseert, weet ik binnen no-time meer van een bepaald onderwerp dan iemand die ervoor gestudeerd heeft :P. Dan staan mensen me raar aan te kijken, waarom ik daar zoveel van weet. Voor mij is dat normaal, ik heb dan al het hele internet uitgeplozen op zoek naar informatie. Dan heb ik een enorme informatiehonger die pas gestild is wanneer ik ruim voldoende informatie over het onderwerp gevonden heb. Daarvan onthoud ik alleen maar wat ik interessant vind. De rest gooi ik weer uit mijn systeem. Waarom zou ik mezelf vermoeien met zaken die niet belangrijk of niet interessant zijn? Waarom moet ik weten wanneer Napoleon de slag om waterloo verloor? Waarom zou ik ruimte vrijhouden voor zulke onbelangrijke informatie? Alleen maar om interessant te kunnen doen? Nee daar houd ik dus niet van. Blijkbaar maakt dat me dan dommer. Het zal wel.

Meester is echter heel veel slimmer dan ik ben. Zijn IQ is ongeveer 166. Tussen de 160-170 getest, dus Meneer houdt 166 aan, want tja 66 is natuurlijk zijn favoriete getal.
Dus naast Hem ben ik inderdaad helemaal niet zo slim en Hij drukt me elke keer met mijn neus op die feiten. Gewoon, omdat Hij dat leuk vindt.
“Dat is best dom rachab, voor zo’n slim meisje”
“Goh zou het niet verwacht hebben van je rachab, zo’n slim meisje en dan zoiets”

zucht 🙁
De uitdaging in Hem is heerlijk, maar ik win het echt never nooit van Hem. Hij kan niet tegen zijn verlies, dus proberen doe ik eigenlijk ook bijna niet. Wetende wat er dan gebeurt. Hij moet en zal me op mijn plek zetten. Hoe dan ook.

Dat Hij een genie is, dat is wel duidelijk en toch, toch schrijft Hij expres dingen verkeerd. Gewoon, omdat Hij dat leuk vindt. Hij maakt zijn eigen taal, zijn eigen woorden, zijn eigen gebruiken. Hij doet het, omdat Hij daarmee de taal Zijn bezit maakt. Hij doet het fout, bewust fout, omdat Hij dat kán doen en waar Hij dat kán doen. Niet op zijn werk, niet in een belangrijk schrijven, maar wel gewoon in een gesprek met mij bijvoorbeeld en als ik Hem erop wijs, dan ben ik er mega ingestonken.
Die valletjes zet Hij meer dan eens voor me op. Wat ben ik er al vaak ingetrapt zeg, stiekem gniffelend, denkend dat ik Hem schaak kon zetten.
Helaas, schaakmat rachab, deze was opgezet.

Precies wat ik nodig heb, bedenk ik me. Hij houdt me bezig 🙂

Meer informatie

Meer blogs van rachab
Meer verhalen in ‘Uit het dagboek van…’

BDSMforyou lijn

Geef een reactie