Uit het dagboek van… rachab #blog8

rachab
lijn bdsm

In ‘Uit het dagboek van… rachab’ lees je de openhartige woorden van rachab. rachab draait al heel wat jaartjes mee en kent de klappen van de zweep. Haar dagboekverhalen zijn niet alleen spannend, maar vaak ook met een goede dosis humor. Ze lezen vlot weg en als je eenmaal haar verhalen gaat lezen, wil je eigenlijk alleen nog maar meer… rachab vindt het natuurlijk leuk als jij (hieronder) een reactie achterlaat.

Lijkt het jou ook leuk je dagboekverhalen te delen met onze bezoekers? Stuur dan een mailtje aan mrsmoriah@bdsmforyou.nl. Wie weet, worden jouw gedachten en ervaringen dan binnenkort ook wel gelezen door anderen. Hoe spannend is dat!

De slaaf sub discussie

Hij is erg bekend. de slaaf/sub discussie en bij tijd en wijle laait hij steeds weer op. De meningen zijn erover verdeeld en blijven erover verdeeld. Er zijn mensen die beweren dat een submissive minder toegewijd is als een slaaf en meer voor haar eigen plezier speelt en er zijn mensen die beweren dat submissive gewoon een geaardheid is en dat slaaf de positie kan zijn in een bdsmrelatie. Het ene dus niet meer is als het andere.
Ik hoor bij die laatste groep, maar Meester hoort bij die eerste. Dus de discussie laaide tussen ons ook op en dat vond ik wel interessant om even te delen.

Ons gesprek was al even gaande toen de discussie oplaaide:
“Hahaha ja let maar op straks wie wint. Ik ben sterker dan jij he. Dan vraag ik het niet meer zo netjes hoor, dat weet ik wel.” zegt Meester
“Oh is dat zo?” vraag ik
“Hmmm ja denk het wel. Of misschien vraag ik het netjes en doe ik het toch, ongeacht het antwoord. Hahahahahaaa” gaat hij door
“Ja mag toch?” vraagt Hij
“Ja Jij wel. mijn Man mag dat ja, maar alleen mijn Man” beaam ik
“Weet je, ik snap niet wat je daaraan vindt, maar ik wil het ook niet snappen okay?” zegt Hij
“Hahahaa snap JE dat echt niet?” vraag ik me af
“Nee geen sikkepit snap ik ervan” houdt Hij vol
“submission” zeg ik
“Nou das nog wel wat meer dan submission hoor” vindt Hij
“Wat dan?” vraag ik
“slavery” zegt Hij
“Ga Jij nou ook al zeggen dat een sub minder is dan een slave?” vraag ik
“Ja, en dan wat dan nog? Is zo hoor, okay tut nu ga ik het jóu een keer uitleggen, goed uitleggen. submission is een vorm van onderdanigheid. Een vrijwillige onderdanigheid. Een slaaf heeft niks met onderdanigheid te maken, slaven zijn vaak niet onderdanig, maar zijn gékocht, en daarom willoos, de vrijwillige factor gaat eruit. En het is dus géén spelletje zoals jij zegt.” Legt Hij zijn visie uit
“Oh nee?” daag ik zijn visie uit.
“Nee, dat is het niet en soms gedeeltelijk. Submission heeft te maken met dingen die de sub graag wil ervaren in de onderdanige rol, maar dat is dus alleen wanneer die sub daar zin in heeft en dat is dus bij een slaaf niet zo.” vindt Hij
“Ben het niet met Je eens. Het is wel zo dat…”, probeer ik door te gaan
“Wilde ik een weerwoord? Ik ging het jóu uitleggen hoef ik geen weerwoord! maar kom maar op dan met je weerwoord.”
“Laat maar dan” ik ken hem, dus ik wil mijn mond houden.
“Wil je niets meer zeggen nu dan?” vraagt Hij
“Lijkt me niet verstandig” zeg ik
“Nee is het niet, maar ik wil het horen toe maar” nodigt hij mij uit.
“Je weet het allang. Ja een slaaf is een onvrijwillig iets. Maar in de bdsm zijn het wel vrijwillige slaven.’” is mijn argument
“Ja maar, ze ondergaan onvrijwillige acties. Op momenten dat ze het niet willen, ondergaan ze dingen die ze niet willen.” is zijn argument
“Maar dat gaat wel tot een bepaalde grens” houd ik vol
“Ja wat ze aankunnen en dat is inderdaad waar het bij slavernij vaak misgaat, omdat er veel wordt mishandeld, maar dat wil niet zeggen dat mishandeling inherent is aan slavernij. Dat is hetzelfde als zeggen dat alle alcoholdrinkers alcoholisten zijn. Omdat er een heleboel alcoholisten zijn. Maar dat is niet zo. Slavernij op zich heeft niets met mishandeling te maken, dat veel mensen niet met de macht over een slaaf om kunnen gaan heeft dus niets te maken met de term slavernij op zich. Welke feitelijk inhoudt dat iemand gékocht is om te werken of te dienen en daarbij zijn rechten verliest, of zijn vrije wil. Dat geeft dus niet het recht om te mishandelen.
Dus nu ga ik het even doortrekken naar IS moet je opletten rachab. Dat áls het van God al zou mogen dat ze slaven houden, ze dit dus niet het recht geeft om ze zo vreselijk te mishandelen als zij doen! Wanneer je namelijk een slaaf houdt, heb je daar ook een grote verantwoordelijkheid over. Verantwoordelijkheid over het welzijn van de slaaf. De gezondheid, zijn psychisch welbevinden en zijn lichamelijk welbevinden. Dat betekent dus dat er uiteindelijk helemaal niet zoveel mogelijkheden zijn met een slaaf als men vaak denkt. Een slaaf rachab, is dan eigenlijk iemand die te werk gesteld wordt.” zegt Meester.

Zijn relaas vind ik indrukwekkend. Er zit wel wat in, maar zo makkelijk geef ik me niet gewonnen.
“ik zie een tegenstrijdigheid in Je verhaal, hoe best ik het verhaal ook vind.” zeg ik, me niet zo makkelijk gewonnen gevend.
“Wat dan?” vraagt hij
“Slavernij ging om het onvrijwillig te werk stellen van mensen. Dat vind ik mishandeling.” is mijn korte maar krachtige argument.
“Waarom is dat mishandeling? Wacht even.. er gaan dagelijks mensen naar hun werk die daar geen zin in hebben. Is dat dan mishandeling?” verwerpt hij mijn argument, zonder al te veel moeite.
“Nee, daar heb Je gelijk in” moet ik toegeven. Er worden tegenwoordig zelfs mensen gedwongen te werken met behoud van uitkering. Dus het komt zeker voor dat er hier ook mensen zijn die onvrijwillig werken.
“Precies. Wat was nu de tegenstrijdigheid?” zegt Meester, wetend dat hij me hier klem heeft en dat er nog even flink in moet wrijven.
“Ga Je me onder de tafel lullen?’’ lach ik
“Ja met je benen wijd! slet!” zegt Meester
“Hahahahahaa”
“Okay en mogen slaven seksueel te werk gesteld worden?” vraag ik me af
“Van mij wel” zegt hij
“En van God ook denk je?” vraag ik me af
“Moet ik daarop antwoorden? Hoe moet ik dat weten?” vraagt Hij
“Gewoon was gewoon benieuwd naar je idee daarover, okay maar goed. Even kijken waar we waren gebleven.” want we dwalen af, dus ik vervolg:
“Okay Jij zegt dus, een sub doet alleen maar dingen die ze wilt en een slaaf doet ook dingen die zij niet wilt, om te dienen” vat ik hem samen
“Precies rachab een slaaf hoeft dus niet onderdanig te zijn.” zegt Hij
“Je lult nu iemand anders na” zeg ik, want ik heb dat vaker gelezen in discussies
“Nee” zegt Hij
“Jawel, het is vaker voorbij gekomen” houd ik vol.
“Ja er zijn er meer die dat gezegd hebben, maar rachab ik lul niet hun na, zij praten MIJ na! En jij ging er met je grote mond tegenin en nu sta je recht tegenover mij. Zeg dat nu nog eens.” houdt hij vol.

“Nou een slaaf of slavin dient uit onderdanigheid. Dat ik onvrijwillig dingen wil ondergaan komt voort uit mijn onderdanigheid, maar ik begrijp Jouw gedachtegang nu ook, maar zie Je dat tegen mijn gedachtegang ook niets in te brengen is?” vraag ik en ik vervolg
“Het is mijn submission, waarom ik dat wil Silbi. Waarom ik zo ver wil gaan en waarom ik dat ook aankan om bij Je te blijven. Dat is mijn onderdanigheid. Dus die onvrijwilligheid is er wel, maar op een heel ander vlak als bij een slaaf die gekocht is en ik ben het er gewoon niet mee eens dat een sub alleen maar dingen doet die ze zelf leuk vindt. Er is wel een onderscheid tussen submissives die alleen maar doen wat ze zelf leuk vinden en submissives die ook dingen willen ondergaan die ze niet zo leuk vinden, maar ik maak dat onderscheid liever als soft- en hardsm en niet in het begrip slaaf of submissive, omdat submissive gewoon een begrip is wat een geaardheid aanduidt en niet een gradatie van die geaardheid. Desondanks vond ik jouw argumenten wel heel sterk Meester en eigenlijk voel ik me wel gevleid dat jij mij onder jouw begrip van ‘slave’ thuis vindt horen, omdat je ziet dat ik best wel ver kan gaan. maar ik vind, als ik mijzelf sub noem, dat mensen daar dan niet gelijk allerlei eigenschappen of manieren van willen spelen aan moeten hangen. Dat is namelijk zo persoonlijk dat een label sub of slavin echt niet zo makkelijk veralgemeniseerd kan worden en de link naar echte slavernij, nou ja dat is denk ik eerder een link die we niet meer moeten willen maken dan dat we die uit moeten gaan diepen.

“Moet jij nu altijd een discussie winnen rachab? Dat is zo niet leuk discussiëren toch?” zegt Meester
“ik vind niet dat hier een winnaar is. ik vond je argumenten heel sterk, ik was wel degelijk even klemgepraat en wel degelijk heb ik een paar minuten gedacht dat je toch het enige gelijk had met je redenatie, maar uiteindelijk vind ik die redenatie toch niet zoals ik hem graag zou zien. Dus hou ik toch stand bij die van mij. Dat jij stand houdt bij die van jou , prima. Dat respecteer ik ook. of wil je dat niet meer?” vraag ik

“rachab, je had voorheen gelijk. het is een fantasie van mij. Ik wil je kopen zodat je niets meer in te brengen hebt en daarom wil ik vasthouden aan mijn redenatie. Ik begrijp de jouwe ook en die respecteer ik, maar hij haalt voor mij wel wat weg van mijn ideaalbeeld in een bdsmrelatie, dus daarom wil ik aan mijn beeld vasthouden. Ook al is dat misschien niet moreel gezien de juiste keus, maar dat lieve schattepetatje, boeit me dus echt geen reet. houd beetje van je hè? zullen we nog even spelen?”

Meer informatie

Meer blogs van rachab
Meer verhalen in ‘Uit het dagboek van…’

BDSMforyou lijn

Geef een reactie