Cane, rietje of dunne stok

De cane (Engels woord voor ‘lange dunne stok’), het vroegere ‘rietje’, is een flexibele stok of lat. Hij kan in materiaal (rotan, bamboe, glasfiber, kunststof, leder) variëren maar ook in lengte en dikte. Hij wordt binnen de BDSM doorgaans gebruikt op de billen en deelt behoorlijk rake klappen uit! Oorspronkelijk werd de cane gemaakt van rotan. Door het verhitten boven stoom, werd er aan het uiteinde een soort krul gemaakt (model: wandelstok).

Sporen van de cane

Een cane laat absoluut zijn sporen na in de huid, in de vorm van blauwe plekken.De afdruk is karakteristiek. Het zijn twee kleine streepjes aan weerszijden van de plaats waar de huid geraakt is. Ook het gevoel dat een stevige slag van de cane teweeg brengt is dubbel: eerst de impact van de slag zelf en een seconde later een soort terugslag.

Rietje

Vroeger werd ‘het rietje’, zoals de cane ook wordt genoemd, op (Engelse kost)scholen gebruikt om leerlingen mee te straffen. Het ging hier niet alleen om de pijn maar ook om de vernedering, omdat de straf doorgaans in het openbaar werd gegeven. Nu vormt het als onderdeel van BDSM een serieuze marteling. Van een paar cane-slagen kan je lang nagenieten. Een onmisbaar instrument in je verzameling. Je sub zal hem angstig maar vol verlangen tegemoet zien. Het slaan met een cane wordt ‘caning’ genoemd.

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg

Geef een reactie