BDSM

BDSM is een afkorting van:
Bondage Discipline | Dominance Submission | Sadism Masochism

Zelf schrijf ik het ook wel als BD/sM (in plaats van de doorgaans gebruikte schrijfwijze van BDSM), waarmee ik wil benadrukken dat het D/s het meest belangrijke onderdeel (voor mij) vormt van BDSM, omdat dit gedeelte overal in terug komt. In alle facetten van een BDSM-beleving. Of het nu gaat om een pijnlijke beleving, een vernederende, een financiële of FemDom, er is op een of andere manier altijd een bepaalde overgave vereist, en altijd sprake van een gever en een ontvanger. Maar ik wil er ook het respect van de sub mee onderstrepen, om juist deze letter afwijkend te laten zijn. Hij haalt immers zijn zelfrespect puur uit zichzelf en heeft daar de ander niet voor nodig. Daar is enorm veel innerlijke kracht en wijsheid voor nodig. Ook heb ik een grenzeloos respect voor een masochist. Iemand die zich puur kan laten onderdompelen in zijn pijn, als ultieme overtuiging van zijn overgave. De s van de sadist mag daarom best in de schaduw staan van de Masochist.

Gelijkwaardige rollen binnen BDSM

Echter wil ik nog eens extra benadrukken dat àlle rollen en belevingen binnen de BDSM gelijkwaardig zijn! De een is niet belangrijker dan de ander, het draait in de gehele BDSM om ultiem evenwicht. Nergens is balans zo zichtbaar als in deze wereld. Dat maakt BDSM zo, puur, mooi, krachtig en uniek.

Bij belevingen als zelfbondage, zelfkastijding of auto-erotiek, zijn gever en ontvanger verzameld in één persoon, maar is er nog steeds sprake van geven/ontvangen.

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg
Wat is Femdom?

Geef een reactie