Uit het dagboek van… Meesteres Moriah #blog11

Dominantie
lijn bdsm

In ‘Uit het dagboek van… Meesteres Moriah’ lees je de openhartige woorden en foto’s van een ervaren Meesteres. Natuurlijk vind ik het leuk als je (hieronder) een reactie achterlaat. Wat heb ik er nou als je alleen een beetje in stilte zit te lezen? Ik lees veel liever wat het met je doet, of je het leuk lijkt of juist helemaal niet! Kortom: laat wat van je horen!

Lijkt het jou ook leuk je dagboekverhalen te delen met onze bezoekers? Stuur dan een mailtje aan mrsmoriah@bdsmforyou.nl. Wie weet, worden jouw gedachten en ervaringen dan binnenkort ook wel gelezen door anderen. Hoe spannend is dat!

Dominantie

Voor een vriendin van mij ben ik op zoek naar een leuke vent. Zij is onderdanig (binnen de BDSM-beleving) dus ik ben op zoek naar een leuke Meester!* Ik dacht nog: ‘Dat doe ik wel even’, maar dat blijkt toch een tikkeltje lastiger te liggen. Natuurlijk wil ik ‘gewoon’ een leuke vent voor haar. Hij hoeft geen sixpack te hebben (mag wel), hoeft geen miljonair te zijn (mag ook) en hij hoeft ook geen Mr Grey te zijn (nee, dat dan weer niet, brrrrr), als hij maar wel oprecht, eerlijk en dominant is! En dat is nog wel een dingetje…

Onlangs wist ik het: Ik ben dominant!

Dan krijg ik bijvoorbeeld een mailtje met de tekst: ‘…. Onlangs kwam ik erachter dat ik dominant ben…’
Ik ben een beelddenker dus ik probeer me dan zoiets voor te stellen. Hij wordt op een ochtend wakker en denkt ineens: ‘Verrek, ik ben dominant!’… Ik moet zo lachen om die gedachte. Dominant is niet iets wat je ‘ineens’ wordt of ‘ineens’ ontdekt. Dominantie kun je niet leren. Er bestaat op de hele wereld geen workshop die jou dat kan leren. Je kunt op een workshop bepaalde technieken en trucjes leren, je kunt er zelfs leren je schroom kwijt te raken of hoe je veilig en hygiënisch kunt werken, maar je kunt er nooit leren hoe je dominant kunt worden. Je bent dominant of je bent het niet en een echte dominant twijfelt daar niet aan, die weet dat hij het is. En de meeste mensen zijn het gewoon niet (en zullen het dus ook nooit worden).

In strijd met mijzelf

De gedachte dat je dat wel kunt leren, is volledig tegenstrijdig aan pure dominantie. Ik kan me niet voorstellen dat ik mij door iemand anders, een film, een boek, een spreker, een ervaringsdeskundige of wie dan ook laat vertellen hoe ik mijn Femdom zou moeten beleven. WTF? Ik ben wars van protocol en ik bepaal mijn eigen koers graag. Dat doe ik mijn hele leven al, daar heb ik een ander niet voor nodig. Mijn dominantie komt niet uit woorden of beelden van een ander, het is aangeboren, het zit in iedere cel van mijn lichaam verweven. Al zou ik anders willen zijn, zou het mij nog niet lukken. Ik bepaal mijn koers en niemand anders. Ik heb wel workshops gevolgd over bijvoorbeeld Needleplay, bondagetechnieken, fire cupping of Elektro, gewoon omdat ik wilde leren hoe ik dit zo veilig mogelijk kan doen. Dat heeft ook niks met dominantie te maken, maar alleen met techniek en veiligheid. Dat soort workshops raad ik iedereen aan die zonder ervaring hiermee aan de slag wil.

Foute eigenschap

Ik heb ‘dominantie’ lang als een heel foute eigenschap gezien. Ik kreeg het namelijk vaak te horen, van (voornamelijk) ex-vriendjes. Ik hoorde het als een beschuldiging of verwijt: ‘Jeetje, wat ben jij dominant’. Tijdens mijn eerste Femdomrelatie (vanaf mijn 17e tot mijn 23e jaar) dacht ik nog (door de reacties van anderen) dat ik moest veranderen en minder dominant moest zijn. Maar ja, dat kon ik me dan wel voornemen, maar dat lukte natuurlijk voor geen meter en ik werd er ook nog eens heel ongelukkig van. Ik kan best even mijzelf anders voor doen, maar echt lang kan ik het niet. Uiteindelijk wil ik graag mijzelf kunnen zijn en als zodanig door mijn partner worden geaccepteerd en gewaardeerd.

Vanaf mijn prille jeugd

Dus zei een vriend op enig moment tegen mij: ‘Moriah, jij moet gewoon iemand zoeken die bij je past en deze eigenschap géén probleem vindt’. En gelijk had hij…
Ik beleef Femdom al vanaf mijn prille jeugd, alleen heb ik er nooit een label aangehangen. Ik had nog nooit van Femdom gehoord of van BDSM, ik volgde gewoon mijn eigen koers en die was dominant, sadistisch en kinky. Een koers die bij mij past. Geboren dominant. Genetisch bepaald door mijn moeder, die ook dominant was. Niet op een stampvoetende manier, maar gewoon rustig en kalm. Subjes doen wat ik zeg omdat ik in ze kan kruipen, goed aan kan voelen waar hun pijn en behoefte ligt. Op die grens kan ik balanceren, de grens van rauwe pijn en verlangen. Dat kan alleen als subjes vertrouwen in je hebben en dat vertrouwen ontstaat vanzelf, mede door een natuurlijke dominantie. Ik hoef daarvoor niet anders te doen dan gewoon mijzelf te zijn. Ik heb er ook geen leer, latex of zweep voor nodig. Het is er gewoon. En die zweep gebruik ik alleen omdat ik het leuk vind. Ik ben tenslotte naast dominant ook sadistisch. Hoe meer gekreun en gekronkel, hoe leuker ik het vind.

Met een doel

Ik pijnig en verneder subjes niet zomaar. Enerzijds is het mijn eigen balans (hoe sadistischer hoe liever) maar het belangrijkste vind ik dat subjes zichzelf overstijgen. Dat ze, door een weg van pijn en vernedering, groeien in hun zijn, het beste in zichzelf naar boven halen en vol zelfvertrouwen kunnen zijn. Dat vind ik het mooiste aan Femdom… De power die je hiervoor kunt inzetten!

Dit betekent trouwens dat niet iedereen mijn subje kan worden. Dagelijks krijg ik berichten van jong en oud, vrouw en man dat ‘ze graag mijn sub zouden willen zijn’ of dat ze ‘eens lekker door mij onder handen zouden worden genomen’. Waarom zou ik dit met een onbekende willen? Ik moet iets bijzonders in je zien wat ik tot bloei wil laten komen. Je moet mij kunnen raken waardoor ik je de moeite waard vind om in je te kruipen en die prachtige kern van jou te willen zien, zodat ik daarmee kan spelen. Ik moet tijd voor je willen vrijmaken in mijn drukke bestaan. En dat kun je niet door een handjevol pixels naar mij toe te gooien.

Voor dit moment heb ik mijn handen vol aan mijn eigen, leuke, eigenwijze Alpha sub én ben ik een slavin aan het onderzoeken… en dat is echt meer dan voldoende!

* Ben jij een leuke, dominante, vrijgezelle man? En heb je interesse in de kennismaking met een jonge vrouw (begin 40, volslank, blond, sprekende ogen, 2 jonge kinderen), stuur mij dan een mailtje! Wie weet ga ik een date voor jullie regelen!

Meesteres Moriah

Meer informatie

Meer blogs van Meesteres Moriah
Meer verhalen in ‘Uit het dagboek van…’

BDSMforyou lijn

Geef een reactie