Anale seks

De anus is één van de erogene zones, geen wonder dat hij een belangrijke rol kan spelen bij diverse seksuele activiteiten. Bij anale seks kan de anus van de ander gepenetreerd worden met een penis maar er het hoeft natuurlijk niet per sé een penis te zijn. Het kan ook een mond of tong zijn (rimmen of baffen), je vingers, analbeads, buttplugs of een strapon (voorbinddildo). Er bevinden zich veel zenuwuiteinden rondom de anus en middels anale seks, kan de prostaat van de man gestimuleerd worden.

Anale seks wordt ook wel ‘op z’n Grieks’ of ‘kontneuken’ genoemd. Onder anale seks wordt ook verstaan, het verder oprekken van de anus middels anaaltraining. Je kunt dit langzaam opbouwen door steeds grotere dildo’s te gebruiken. Voor sommigen wordt de oprekking gezien als een ‘statussymbool’.
Anale seks is niet alleen beperkt tot de anus. Ook de endeldarm is een gevoelige plek (denk bijvoorbeeld aan fisting).

Anale seks niet zonder risico

Het spreekt voor zich dat anale seks niet zonder risico is. Denk bijvoorbeeld aan E. coli (een bacterie die rond zwermt bij de anus) maar ook hepatitis A, herpes simplex, syfilis en hepatitis B. Om deze ziektes te voorkomen, kun je er voor kiezen een beflapje te gebruiken tijdens het rimmen en condooms of latex handschoenen bij andere activiteiten. En natuurlijk is een grondige reiniging van de anus vooraf, ook best prettig.

Heeft je (mannelijke) sub wat moeite op zijn knieën te blijven zitten en geduldig zijn lot te ondergaan? Denk dan eens aan het gebruik van een Humbler. Kan hij gaan kant op!

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg

Geef een reactie