Asbak

Dienen als asbak door een sub, kun je op verschillende manieren uitvoeren. De sub kan zijn mond openhouden, waardoor je de mogelijkheid hebt de as in zijn mond af te tikken, maar het kan bijvoorbeeld ook in zijn handen worden opgevangen. Let er wel bij op, wanneer je de as in zijn mond aftikt, dat er geen brandende delen van de sigaret zijn mond of gezicht beschadigd.
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de as niet in de mond of hand van de sub af te tikken, maar gewoon over hem heen. Hij moet het toch zelf opruimen, dus eigenlijk maakt dat niet uit. Als je vooraf de sub met wat olie hebt ingesmeerd, blijft de as lekker plakken.

Het is niet noodzakelijk dat de as ook daadwerkelijk in mond of handen of over het lichaam van de sub belandt. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen dat de sub een asbak tussen zijn kaken klemt. Het is maar waar je voor kiest of hoe je het wilt opbouwen. Het is jullie spel. Wel belangrijk is dat dat sub lekker dicht naast je zit en je natuurlijk niet hoeft op te staan om je as kwijt te raken. Hij is er immers voor het gemak van de Dominant.

Dienen als een asbak – mentale pijn

Dienen als een asbak heeft niets met pijn te maken (het gaat dus niet om het vuur van de sigaret) maar om de diepste beleving van dienstbaarheid en in die beleving minder dan niets te willen voelen. De sub haalt zijn plezier uit de vernedering het het plezieren van zijn Meester of Meesteres. Eigenlijk kun je het zien als een beleving in de mentale pijn. Hoe ‘niets’ kun je je voelen, wanneer je slechts wordt gezien als asbak.

Ook de Engelse benaming ‘Human ashtray’ wordt vaak voor gebruikt.

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg