Contracten binnen de BDSM

Uitgebreid slavencontract
lijn bdsm

Binnen de BDSM kan gebruik worden gemaakt van een contract tussen een Dominant en sub. Dat is uiteraard een vrije keuze, het hoeft natuurlijk helemaal niet. Uiteindelijk is jullie samenzijn de blauwdruk van jullie BDSM beleving. Wat anderen doen, hoeven jullie niet te doen.

Wat is een contract binnen BDSM

Een contract binnen de BDSM is een overeenkomst tussen de Dominant en sub. Er bestaan verschillende soorten contracten en ook de lengte kan verschillen. Zo zijn er contracten voor onbepaalde tijd, maar er zijn er ook met een vooraf ingesteld termijn.
In het contract kan worden vastgelegd wat de één van de ander verwacht, dus geboden en verboden. Het contract heeft in het ‘normale leven’ totaal geen rechtsgeldigheid. Het gaat meer om de emotionele beleving dan de juridische waarde. Want die is er niet.

Contract kan versterkend werken

Een contract kan versterkend werken voor de (D/s) relatie die jullie hebben. Het kan het extra spannend maken, of je kunt ermee duidelijk maken wat je van de ander verwacht. Ook voor de sub kan het handig zijn (en wordt vaak als opwindend ervaren), omdat hij precies weet wat er van hem wordt verwacht. Het kan als lijdraad worden gebruikt voor jullie spel.

Omdat er verschillende disciplines zijn, bestaan er ook diverse contracten. Uiteindelijk bepaal je de inhoud natuurlijk helemaal zelf. Want wat jij belangrijk vindt om vast te leggen, hoeft een ander helemaal niet belangrijk te vinden. Zo zal ieder contract anders zijn. Wij geven hier een paar voorbeelden hoe het eruit kan zien, maar uiteindelijk is het jullie beleving, voorkeur, overtuiging en creativiteit die gaat bepalen hoe het er bij jullie uit gaat zien.

Voorbeelden

Cuckold en/of TPE contract
Financieel slavencontract (Findom)
Uitgebreid slavencontract

Extra informatie

BDSM termen & uitleg
Wat is een slavencontract?

Bronvermelding

Tekst: Mrs Moriah
© afbeelding: 123rf.com

BDSMforyou lijn

Laat een reactie achter