Collar of halsband

Een halsband wordt binnen de BDSM ook collar genoemd. Hij kan diverse functies hebben, maar de meest voor de hand liggende is dat hij wordt gebruikt om een leiband aan vast te maken. Maar naast deze praktische functie is het gebruik van een collar ook een symbool voor de (tijdelijke) relatie tussen een sub en een Dominant (eventueel voorzien van een gegraveerde hondenpenning). De halsband wordt door de Dominant aan de onderdanige gegeven wanneer deze de onderdanige aanvaardt als partner in een BDSM-setting.

Er zijn ook speciale kettingen gemaakt, zodat de halsband dagelijks kan worden gedragen maar minder opvallend is voor de omgeving. Deze halsbanden zijn meestal niet afneembaar door de sub. De Dominant heeft de sleutel hiervan in bewaring.

Voor sommige is het ‘collaren’ van een sub het ultieme bewijs van hun D/s-relatie. Vaak wordt deze collar omgegaan tijdens een special ceremonie. Je kunt hiervoor je eigen ceremonie bedenken maar je kunt natuurlijk ook op internet op zoek gaan.

Collar zonder Dom

Soms wordt een collar door een sub (zonder Dominant) gedragen om aan te tonen dat hij onderdanig is. Maar dat is net zo’n farce als het dragen van een CB waarvan je zelf de sleutel bewaart.

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg

Geef een reactie