Afbinden

Met afbinden wordt het bewust afbinden van bepaalde lichaamsdelen bedoeld. Hierdoor gaat de huid zwellen wat als opwindend kan worden ervaren. Het afgebonden lichaamsdeel voelt immers hierdoor anders aan, dan de rest van het lichaam. De meest favoriete lichaamsdelen zijn borsten, ballen en de pik. Wanneer je een slappe pik afbindt, voorkomt dit een erectie. Bind je echter een stijve pik af, dan wordt de erectie juist verlengd. Het is maar net wat je voor ogen hebt.
Houd wel de gezondheid in de gaten, want afbinden is niet geheel zonder risico. Ledematen kunnen behoorlijk lang afgebonden worden (onder gunstige omstandigheden) zonder permanente schade, maar voor de pik en de borsten ligt dit toch anders. Juist deze lichaamsdelen kunnen minder goed tegen de beknelling. In de borsten kan zelfs weefselschade optreden en bij penissen kunnen de zwellichamen beschadigd raken. Liever daarom borsten en penissen niet langer dan een kwartier afknellen. Pas ook op met mensen met diabetes en trombose. Deze lopen extra risico.

Let op dat zenuwen niet bekneld worden. Dit is nog veel schadelijker dan het blokkeren van de bloedsomloop. Hier kan directe schade optreden, zonder enige vorm van waarschuwing vooraf. Belangrijk dat je dus goed weet waar de zenuwen lopen en houd signalen van het lichaam goed in de gaten (slapen, tintelen, gevoelloosheid, verkleuring en beperkte bewegingskracht).

Gebruik om de borsten een dik soepel touw en niet te strak. Hoe strakker de bondage, hoe korter je het mag laten zitten. Ook geldt: hoe groter de borsten, hoe beter je moet opletten! Grote borsten bevatten namelijk veel vetweefsel en dit vetweefsel is slecht doorbloed. Wanneer je ze dan gaat afbinden, wordt de borst nog slechter doorbloed en dit kan tot schade (afsterven vetweefsel) leiden. Laat de sub diep ademhalen voor je aan de slag gaat, zodat de ademhaling niet wordt belemmerd.
Als je geen vinger meer tussen de huid en het touw meer krijgt, laat de bondage dan nooit langer zitten dan 15 minuten, maximaal.

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg

Geef een reactie