Barebacking

Barebacking kun je ongeveer vertalen met ‘Wat maakt het mij uit, ik ben toch al besmet met HIV.’ Het gaat hier om het (anaal of vaginaal) penetreren zonder voorbehoedsmiddel, door mensen die beiden HIV hebben. Overigens – ondanks beider besmetting – is het toch af te raden, aangezien dit de situatie alleen maar kan verergeren.

Deze manier van vrijen, is populair bij specifieke groepen uit de homogemeenschap, echter ook in heteroseksuele kringen is bareback in opkomst. De kans op soa’s en/of hiv wordt echter enorm vergroot hierdoor.

Gevaar van Barebacking

Barebacking wordt als spannend gezien omdat men vindt dat een condoom de sensatie en daarmee het genot vermindert. Sommige doen het om de kick van het risico een geslachtsziekte te krijgen of AIDS. Seropositieven kiezen er zelf onderling vaak voor om te barebacken omdat ze al besmet zijn. Natuurlijk liggen er soms ook heel gemakzuchtige reden aan ten grondslag: invloeden van alcohol en/of drugs of geen condoom bij de hand.

Een ‘bugchaser’ is iemand die bewust vrijwillig onbeschermd seksueel contact heeft met seropositieven om zo een hiv-besmetting op te lopen. Zij kicken op de spanning van het risico.

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg

Geef een reactie