Knifeplay, het spel met de messen

Knifeplay is een spel waarbij messen worden gebruikt. Op zich is het een onschuldig spel maar het kan, bij verkeerd gebruik, ook gevaarlijk zijn. Je kunt met het mes de kleding van iemands lichaam snijden, heel teder over de huid gaan of kleine inkerven maken. Je kunt iemand natuurlijk ook letterlijk het mes op de keel zetten. Pas op voor onverwachte bewegingen, dat je niet uitschiet en de sub echt verwond. Zorg altijd voor schoon materiaal. Het gevaar van een infectie, ligt immers altijd op de loer. Na het spel de wondjes goed ontsmetten.

Knifeplay en mindfuck

Eigenlijk is knifeplay een onderdeel van Mindgames. Je hoeft het scherpe mes niet eens te gebruiken maar het kan wel voor schrikmomenten zorgen, of verdriet, angst, afschuw, zelfs verlangen. Onderschat de intensiteit van dit onderdeel niet. Je dringt diep bij iemand binnen. Probeer vooraf goed je sub in te schatten hoe deze gaat reageren. Je kunt hiermee ook het nodige aan vertrouwen verpesten.

Ander veel gebruikt woord voor knifeplay, is scarving. Maar scarving gaat verder dan knifeplay. Knifeplay kan nog puur mentaal worden gespeeld, maar bij scarving, dringt het mes echt de huid in. Oppervlakkig of iets dieper. Een goede hygiëne is meer dan belangrijk! Houd ook rekening met het herstel van de wonden. Hoe dieper de wonden, hoe langer de huid nodig heeft om te herstellen.

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg

Geef een reactie