Bondage

Bondage is een Engelse term voor gebondenheid, slavernij. Een van de partners wordt vastgebonden met een touw, riem, tape, folie, kettingen, boeien of op een andere manier waardoor hij in zijn bewegingsvrijheid wordt beperkt. Het plezier kan een onderdeel zijn van gevoelens van macht en machteloosheid, wat opwindend kan zijn. Juist omdat men geen gelegenheid heeft de ander te bevredigen, kun je je volledig richten op je eigen genot. De bondage maakt de sub ook geheel afhankelijk maar zorgt er ook voor dat de sub geen kant op kan. In sommige situaties kan dit absoluut wenselijk zijn. Al was het maar om onverwachte bewegingen te voorkomen (denk hierbij bijvoorbeeld aan het naaldenspel).
Bij de uitgebreide Japanse bondage gaat het meer om vrijheidsbeperking in combinatie met prachtige kunstwerken van touwen en knopen.

In een bondage vrij vliegen

Maar met bondage kun je je geest vrij laten vliegen. Wanneer je immers fysiek gebonden bent en tot niks meer in staat bent, kun je je overgeven aan het ‘niks’ en je geest de vrijheid geven. Het is overigens ook mogelijk een bondage op jezelf toe te passen, middels autobondage.

Meer uitleg

Meer uitleg vind je op BDSM termen en uitleg

Geef een reactie